PDL a decis sa se retraga din Comisia de revizuire a Constitutiei

 

PDL a decis sa se retraga din Comisia de revizuire a Constitutiei si sa refuze sa participe la dezbaterile din plenul Parlamentului pe aceasta tema, a anuntat luni vicepresedintele partidului Alin Tise, aratând ca PDL va participa la actiuni în Parlament si în strada pentru a informa cetatenii.

comisia de revizuire a constitutiei„PDL refuza sa gireze încalcarea suveranitatii poporului si încalcarea statului de drept si, printr-o decizie majoritara a BPN, PDL a decis parasirea discutiilor din Comisia de revizuire a Constitutiei si refuzul în viitor de a participa la dezbaterile din plenul Parlamentului pe tema revizuirii Constitutiei. USL, prin modul în care încearca revizuirea Constitutiei, încalca suveranitatea poporului, refuzând sa puna în aplicare rezultatul referendumului din 2009”, a anuntat Alin Tise dupa sedinta BPN.

El a adaugat ca PDL nu va gira o Constitutie care apartine USL si care încalca statul de drept si va participa la actiuni în strada prin care sa informeze cetatenii în legatura cu acest lucru.

„Vom participa la actiuni în strada prin care vom informa cetatenii în legatura cu încalcarea statutului de drept de catre majoritatea USL care a transformat Parlamentul într-o Mare Adunare Nationala. USL se substituie suveranitatii poporului. Parlamentul, prin faptul ca refuza sa puna în aplicare rezultatul referendumului din 2009, savârseste un act profund nedemocratic pe care PDL refuza sa-l gireze”, a spus Tise, adaugând ca vor fi actiuni si în Parlament pe aceasta tema si în toate judetele.

El a adaugat ca decizia PDL vizeaza activitatea din comisie si din plen si ramâne sa se stabileasca actiunea partidului în cazul referendumului privind revizuirea Constitutiei.

Tise a mai spus ca PDL sustine actiunea presedintelui Traian Basescu privind al doilea referendum pentru Parlament unicameral cu 300 de alesi, aratând ca orice demers al presedintelui care apara suveranitatea poporului va fi sustinut de PDL.

Întrebat de ce PDL a luat decizia de a parasi lucrarile comisiei atât de târziu, Tise a sustinut ca PDL a dorit sa apere în dezbaterile comisiei propunerile privind referendumul din 2009, dar din pacate aceste propuneri au fost respinse.

Întrebat daca PDL îndeamna cetatenii sa iasa la vot la referendumul privind revizuirea Constitutiei, Tise a spus ca „orice referendum care este în afara cadrului stabilit de popor în 2009 este în afara cadrului constitutional”.

În urma cu o saptamâna, PDL anunta ca îl propune pe Ioan Oltean în Comisia de revizuire a Constitutiei, în locul lui Gabriel Andronache care a demisionat din PDL si a trecut la PNL. PDL îi mai avea în aceasta comisie, care este formata din 23 de parlamentari, pe Alin Tise si Valeria Schelean.

PPDD a decis în 13 iunie sa îsi retraga reprezentantii din Comisia de revizuire a Constitutiei, a anuntat atunci liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, invocând ca motiv ca dezbaterile sunt „o mascarada”, sunt suspendari si razgândiri, proiectul fiind facut în discutii private Antonescu-Ponta.

În aceasta saptamâna urmeaza sa se încheie lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei. Alina Novaceanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie