Romania a fost aleasa in postul de vicepresedinte al Adunarii Generale a ONU. Mandatul se va incheia in septembrie 2014

 

România a fost aleasa vineri, în cadrul unei reuniuni plenare a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite din New York, prin reprezentantul permanent al sau la ONU, ambasador Simona Miculescu, în postul de vicepresedinte al Adunarii Generale pentru cea de-a 68-a sesiune, care va avea loc în luna septembrie.

ONUPotrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, evenimentul reprezinta un moment de referinta la nivel international, oferind României un important capital de imagine si oportunitatea de a orienta discutiile în cel mai înalt for al diplomatiei multilaterale.

Principalele teme de pe agenda de lucru a noii sesiuni a Adunarii Generale se vor concentra pe implementarea unui set de masuri prin care se va articula legatura dintre umanitate si mediul înconjurator, o agenda fundamentata pe dezvoltarea continua si durabila, pe transformarea globala pentru toti si pe responsabilitatea comuna, dar diferentiata.

Tema sesiunii 68 a Adunarii Generale va fi „Agenda de dezvoltare post-2015: definirea cadrului de actiune”.

Presedintele Adunarii Generale si cei 21 vicepresedinti sunt alesi de statele membre ale Adunarii Generale si îsi exercita mandatul pâna la încheierea sesiunii pentru care au fost alesi.

Vicepresedintii sunt desemnati conform unei scheme prestabilite, pe baza distributiei regionale, potrivit careia Grupului est-european îi revine o pozitie.

România va detine aceasta functie pâna în luna septembrie 2014 si, din aceasta pozitie, îl va asista pe presedintele Adunarii Generale în prezidarea reuniunilor, orientarea discutiilor si formularea unei parti a agendei Adunarii Generale. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie