SIF Oltenia are 54% din actiunile Argus Constanta, dupa cumpararea ultimului pachet de 23%

 

SIF Oltenia a cumparat un pachet de 23% din actiunile producatorului de uleiuri comestibile Argus Constanta din prima zi de tranzactionare de dupa transarea în favoarea sa a conflictului cu omul de afaceri Catalin Chelu. Urmeaza preluarea?

argusSIF Oltenia a raportat achizitia a 8,5 milioane de actiuni din totalul de 35,78 de milioane emise de Argus Contanta (UARG) chiar în a doua zi de tranzactionare dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara a permis revenirea companiei în ringul Bursei.

Pachetul acopera aproape 24% din actiunile UARG, care se adauga la participatia de  peste 31%, deja detinuta. SIF Oltenia ar urma sa faca oferta publica de preluare obligatorie, pe ntru ca a depasit pragul de 33%.

Pachetul de 8,5 milioane de actiuni a costat 20,4 milioane de lei.

Mai multe pachete de actiuni reprezentand 46,38% din titlurile producatorului de ulei vegetal Argus Constanta (UARG) au fost transferate la bursa, într-un minut, pentru 39,8 milioane lei (aproape 9 milioane euro), iar jumatate din actiuni au fost cumparat de SIF Oltenia (SIF5).

Autoritatea de Supraveghere Financiara a dat verde revenirii la tranzactionare a actiunilor Argus Constanta (UARG), singurul mare producator de uleiuri comestibile nepreluat de un grup international. Revenirea se produce dupa doi ani de scandaluri între actionarii concentrati în jurul omului de afaceri Catalin Chelu si cei aliati cu SIF Oltenia. Adrian N. Ionescu, economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie