Conducerea CNAS considera numirea lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al institutiei „o gafa” a administratiei prezidentiale

 

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) considera numirea lui Lucian Duta în Consiliul de Administratie al institutiei „o gafa” a administratiei prezidentiale, „specifica organizatiilor mafiote”, si ameninta ca, pâna la retragere acesteia, CA nu se va întruni.

lucian duta„Ca urmare a adresei Departamentului de Sanatate Publica al Administratiei Prezidentiale, prin care domnul consilier prezidential Virgil Paunescu îl numeste membru în Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe dl. dr. Lucian Duta, apreciem urmatoarele: Aceasta numire este o gafa a Administratiei Prezidentiale. Este o numire specifica organizatiilor mafiote. Consilierul prezidential Virgil Paunescu a detinut, la rândul sau, functia de presedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000”, se arata într-un comunicat al CNAS.

Conducerea Casei apreciaza, în acelasi context, ca Lucian Duta a avut suficient timp sa-si „dinamizeze” activitatea la CNAS în timpul mandatului sau.

„Consideram ca pentru un minim de respect fata de asigurat, trebuia asteptat si dinamizat rezultatul anchetelor derulate de autoritatile competente. Cele doua proiecte mentionate de dl. Duta, cardul electronic de asigurari sociale de sanatate (CEASS) si dosarul electronic de sanatate (DES), sunt astazi în plina implementare”, arata CNAS.

Potrivit conducerii CNAS, aceasta institutie nu este implicata în niciun scandal, personalul îsi respecta atributiile din fisa postului, procedurile de achizitie sunt efectuate conform legii, iar scurgerile financiare sunt stopate.

„Prin aceasta numire nu se doreste decât scandal si diversiune institutionala. Conducerea CNAS îsi rezerva dreptul de a nu întruni sedintele Consiliului de Administratie, pâna la retragerea acestei nominalizari scandaloase si, în acelasi timp, dubioase”, se mai arata în comunicat.

Presedintele Traian Basescu l-a desemnat pe fostul presedinte al CNAS Lucian Duta drept membru în Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate din partea Administratiei Prezidentiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisa în data de 10 iunie.mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie