Posibile modificari la functionarea sistemului de probatiune

 

In cursul zilei de luni, 10 iunie, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat raport favorabil cu amendamente fata de forma votata la Senat la proiectul de lege privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune.

camera deputatilor“Am reusit sa finalizam dupa o sedinta foarte lunga, si este a doua sedinta, proiectul de lege cu probatiunea. Este un act normativ care vine in sprijinul cetatenilor si mai ales al celor care au infaptuit anumite infractiuni penale care sunt eliberati conditionat sau sunt pusi sub supraveghere.

Este tocmai in interesul lor, pentru educatia lor, pentru a putea sa-i sprijinim sa revina in societate ca niste oameni adevarati de care are nevoie societatea. Este o institutie noua, probatiunea, este total modificata fata de ceea ce a fost pana acum.

Avem aici modificari majore, in sensul ca sistemul de probatiune trece in cadrul Ministerului Justitiei, dar i s-a dat personalitate juridica, s-a instituit sa aiba functii de director general, de directori generali adjuncti”, a spus deputatul.

Potrivit acestuia, Comisia juridica a adus amendamente la forma adoptata la Senat. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie