Dorel Onaca, numit de catre Traian Basescu drept responsabil de Cancelaria Presedintelui

 

Dorel Onaca, omul care i-a fost aproape presedintelui ales pe toata durata campaniei electorale, a fost numit consilier prezidential de catre Traian Basescu, proaspat întors la Palatul Cotroceni.

Scafandrul i-a fost aproape presedintelui si în campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Dorel Onaca va fi responsabil de Cancelaria Presedintelui, loc ocupat pâna ieri de consilierul prezidential al lui Crin Antonescu, Vasile Enache.

Odata cu numirea lui Dorel Onaca, se asteapta ca Traian Basescu sa-si readuca la Cotroceni toti consilierii demisi în urma cu o luna de catre presedintele interimar. De asemenea, se vor întoarce si cei care au demisionat în preajma suspendarii presedintelui, un asemenea exemplu fiind Sebastian Lazaroiu.

Cancelaria Presedintelui elaboreaza si coordoneaza agenda de lucru a Presedintelui României, în colaborare cu departamentele si compartimentele institutiei prezidentiale, asigura legatura Presedintelui României cu institutiile statului în vederea rezolvarii tuturor solicitarilor adresate acestuia. De asemenea, coordoneaza domeniul relatiilor internationale din perspectiva atributiilor constitutionale conferite Presedintelui României. De asemenea, asigura legatura sefului statului cu românii de pretutindeni si mentine relatia de colaborare cu institutiile culturale si cultele religioase.

 Razvan Cârcu, Adevarul

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie