Decizia de infiintare a Grupului interministerial strategic (GIS) pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii a fost publicata in MO

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 338 din data 10 iunie 2013 a fost publicata Decizia prim-ministrului nr. 233/2013 privind infiintarea Grupului interministerial strategic pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii ce afecteaza siguranta cetateanului si functionarea institutiilor publice.

ponta in sedinta de guvern1Prin decizia primi-ministrului se infiinteaza Grupul interministerial strategic pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii ce afecteaza siguranta cetateanului si functionarea institutiilor publice, organism fara personalitate juridica (GIS).

Macrocriminalitatea reprezinta activitatile infractionale circumscrise criminalitatii organizate – interne sau transfrontaliere -, macrocriminalitatii economico-financiare, spalarii banilor, finantarii terorismului, marii coruptii sau altor fapte ilicite, care prin modul de operare sau consecinte pun in pericol grav ordinea publica, credibilitatea si/sau autoritatea institutiilor de aplicare a legii.

GIS functioneaza in subordinea prim-ministrului si in coordonarea viceprim-ministrului cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.

GIS are rolul de elaborare, integrare, corelare si monitorizare a politicii Guvernului de prevenire a macrocriminalitatii.

Ministerele si institutiile administratiei publice centrale care fac parte din GIS sunt prevazute in anexa la decizie.juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie