Presedintia Consiliului Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, a fost preluata de Romania, dupa 32 de ani

 

România a preluat din nou, dupa 32 de ani, presedintia Consiliului Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor /UIT/, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare în Comunicatii /ANCOM/, Catalin Marinescu, fiind desemnat în aceasta functie, a anuntat, marti, într-un comunicat de presa, arbitrul telecom.

catalin marinescuPresedintele ANCOM va conduce, astfel, lucrarile din acest an ale Consiliului UIT care se desfasoara în perioada 11-21 iunie la Geneva.

Consiliul UIT se reuneste în fiecare an pentru a asigura guvernarea si functionarea eficienta a Uniunii si a adopta masurile necesare pentru implementarea prevederilor Constitutiei, Conventiei, Regulamentelor Administrative si a deciziilor Conferintelor Plenipotentiarilor UIT.

Totodata, Consiliul are rolul de a realiza politicile generale în sectorul telecomunicatiilor si de a pregati raportul privind politica si strategia UIT pentru urmatoarea conferinta a plenipotentiarilor.

Conform ANCOM, din Consiliu fac parte maximum 25% din numarul total de tari membre ale Uniunii, asigurându-se reprezentativitatea celor cinci regiuni ale lumii. Între cele 46 de state membre ale Consiliului, România, aflata la cel de-al cincilea mandat consecutiv, reprezinta Regiunea C (Europa de Est si Asia de Nord), alaturi de Bulgaria, Cehia, Polonia si Federatia Rusa.

În editia din 2013 a sesiunii de la Geneva se vor aborda teme generale, precum politici si strategii la nivelul UIT, evenimente organizate pe parcursul urmatorilor ani, dezbaterea unor rapoarte ale grupurilor de lucru si probleme administrative si manageriale, dar si proiectul de buget al Uniunii pentru perioada 2014-2015.

România a mai detinut presedintia Consiliului UIT în anul 1981. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie