Viorica Oniga, fosta sefa a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, cere liberarea provizorie pe cautiune

 

Fosta presedinta a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova, Viorica Oniga, arestata pentru fapte de coruptie, cere liberarea provizorie pe cautiune.

viorica onigaPotrivit portalului instantelor de judecata, magistratii de la Tribunalul Prahova judeca, marti, cererea de liberare provizorie pe cautiune formulata de medicul Viorica Oniga, arestata de catre DNA, la sfârsitul lunii mai, pentru fapte de coruptie.

În sarcina acesteia au fost retinute infractiunile de luare de mita în forma continuata, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în forma calificata si în forma continuata, si fals intelectual în forma continuata

Din ordonanta de punere în miscare a actiunii penale întocmita de procurori reiese ca, în perioada 2006 – 2012, în calitate de presedinta a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga a primit, în mod repetat, de la sase intermediari, sume de bani si bunuri în valoare totala de aproximativ 97.200 lei, pentru ca, în schimb, sa îsi încalce atributiile de serviciu prin aceea ca a încadrat în grad de handicap si a eliberat certificatele medicale aferente pentru un numar de 68 de persoane, în conditiile în care acele persoane nu sufereau de bolile mentionate în cuprinsul certificatelor, nu puteau fi încadrate în gradul de handicap stabilit si nu puteau beneficia de facilitatile prevazute de lege.

În acest mod, cele 68 de persoane au primit, pe nedrept, indemnizatii de handicap, bugete complementare personale si indemnizatii de însotitor totalizând 1.146.200 lei, suma care reprezinta paguba cauzata bugetelor locale din care au fost efectuate platile.

În cauza se efectueaza cercetari si fata de persoanele care au beneficiat pe nedrept de facilitatile prevazute de lege pentru persoanele cu handicap, sub aspectul savârsirii infractiunilor de cumparare de influenta, înselaciune si uz de fals, cu privire la unele dintre acestea fiind deja începuta urmarirea penala.

Consilierii au aprobat, luni, în unanimitate, într-o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean (CJ) Prahova, un proiect de hotarâre care prevede revocarea medicului Viorica Oniga din functia de presedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul DGASPC Prahova.

Noul presedinte al comisiei este medicul de medicina generala Andreea Ileana Dumitrescu. Aceasta este medic din anul 1991, iar pe parcursul carierei sale a lucrat ca medic secundar la Spitalul Clinic Colentina, în anul 1995 s-a angajat ca medic la Centrul de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica pentru persoane adulte cu handicap de la Calinesti, aflat în subordinea DGASPC Prahova, iar din 2005 ea este medic la Centrul de îngrijire si asistenta pentru persoane adulte cu handicap Mislea. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie