Alin Simota, finantatorul clubului Jiul Petrosani, acuzat de procurorii DIICOT de camatarie si rapiri la comanda

 

Finantatorul clubului Jiul Petrosani, Alin Simota, este acuzat de procurorii DIICOT ca este liderul unei grupari specializate în comiterea unor infractiuni de santaj asupra unor oameni de afaceri locali, camatarie, înselaciune, care a actionat în principal pe raza judetului Hunedoara.

alin simotaProcurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia au reusit destructurarea unei grupari infractionale organizate deosebit de violenta, constituita din opt persoane, grup specializat în comiterea unor infractiuni de santaj asupra unor oameni de afaceri locali, camatarie, înselaciune, care a actionat în principal în judetul Hunedoara.

Potrivit DIICOT, gruparea era organizata pe paliere de comanda si executie, specializata în acte de violenta, santaj, camatarie, înselaciune.

DIICOT sustine ca liderul gruparii era Alin Simota, cel care transmitea ordinele catre Constantin Cristian Litera, acesta din urma asigurând punerea lor în executare.

La solicitarea lui Alin Simota, au fost executate mai multe acte de violenta la comanda, rapiri si santaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se afla datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca acestia sa-si retraga memoriile si plângerile formulate catre diverse institutii.

Un candidat pentru functia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru ca s-a opus unor cereri si proiecte de lucrari solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.

În cauza s-au efectuat 7 perchezitii în diferite locuri din judetul Hunedoara.

Cercetarile se efectueaza împreuna cu ofiteri delegati de la IPJ Alba si BCCO Alba Iulia, precum si cu suportul tehnic, informativ si logistic a fost asigurat de SRI, DIPI si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Alba.

La sediul DIICOT urmeaza a fi adusi 8 învinuiti, precum si alte 11 persoane pentru audieri. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie