DSVSA a depistat 25 kg de carne de mici infestata cu salmonella in magazinele Kaufland din Suceava. Marfa a fost scoasa de la vanzare

 

O cantitate de 25 de kilograme de carne de mici a fost pusa sub sechestru sanitar veterinar de catre DSVSA Suceava, aceasta fiind depistata în doua dintre cele trei magazine Kaufland din judet, în urma alertei privind lotul de carne de mici infestata cu salmonella.

carne de miciPotrivit unui comunicat de marti al Directiei Saniter Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, în urma alertei rapide privind un lot de mici cu carne de pasare infestata cu salmonella, autoritatile sanitar-veterinare sucevene au verificat cele trei magazine Kaufland din judet si au constatat ca produse din lotul respectiv au fost trimise magazinelor din Falticeni si Radauti.

Astfel, din magazinul din Falticeni au fost retrase de la comercializare16 caserole cu mici din carne de pasare de câte un kilogram, iar din cel din Radauti au fost ridicate noua caserole.

Sursa citata precizeaza ca „siguranta consumatorilor si sanatatea publica nu au fost afectate”.

Doua sute de caserole cu carne de mici au fost retrase de catre Directia Sanitar Veterinara Prahova din depozitul unui supermarket din Ploiesti dupa ce s-a stabilit ca micii erau infestati cu salmonella.

Potrivit unui comunicat de luni seara al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), carnea de mici infestata cu salmonella a fost produsa de o unitate de procesare din judetul Neamt si a fost depistata în urma unui control din 30 mai, când au fost prelevate de la un depozit de produse congelate cinci probe din carne preparata pentru mici, produsa de o unitate de procesare a carnii din Neamt.

În urma analizelor efectuate în laboratorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Prahova, în 7 iunie, s-a depistat prezenta Salmonella spp. în probele analizate, iar imediat a fost declansata alerta prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAFF).

Din primele date ale anchetei a rezultat ca depozitul de produse congelate a receptionat, în data de 29 aprilie 2013, cantitatea de 840 de kilograme de carne preparata de mici. Din aceasta cantitate, pâna la data de 7 iunie a fost livrata, în 23 de judete, o cantitate de 635 de kilograme.

Celelalte 205 kilograme de produs, care se aflau în stoc, au fost retinute în depozitele din judetul Prahova.

De asemenea, DSVSA Prahova a notificat DSVSA din judetele în care a fost distribuit produsul respectiv, care au declansat, la rândul lor, procedura de retinere oficiala.

Conform procedurilor, tulpina de salmonella izolata din probele de carne de mici a fost expediata catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica din Bucuresti, pentru tipizare. Analizele pentru tipizarea Salmonella spp dureaza între sapte si 10 zile. Tibi Bujdei, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie