Tibunalul Bucuresti a decis ca alegerea CRA la SIF4 Muntenia, din iulie 2012, in sedinta maraton de 33 de ore, este valida

 

Alegerea unui Consiliu al Reprezentantilor Actionarilor (CRA) la SIF4 Muntenia, în iulie 2012, într-o sedinta maraton de 33 de ore, este valida, potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, din 7 iunie 2013.

SIF MunteniaInstanta a respins cererea unui grup de 17 actionari de anulare a hotarârii AGA din 6/7 iulie, însa acest proces ramasese oricum fara o miza reala, întrucât actionarii SIF Muntenia si-au ales, la finalul lunii aprilie, noi reprezentanti.

CRA-ul ales în iulie 2012, prezidat de Olimpiu Blajut, a fost sustinut atunci de un grup de actionari autointitulati „revolutionari”, coagulati în jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul Doraly Afumati.

Respectivul CRA a fost în conflict deschis cu SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, luni de zile.

Acesta s-a aplanat însa dupa ce SIF1 Banat Crisana a anuntat ca a ajuns la o întelegere pentru preluarea SAI Muntenia Invest, tranzactia fiind supusa atentiei Consiliului Concurentei si Autoritatii de Supraveghere Financiara, succesorul CNVM.

Avizul pentru preluarea SAI Muntenia de catre SIF1 Banat-Crisana ar putea fi dat în luna iunie, în situatia în care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Consiliul Concurentei nu vor solicita documente noi, a estimat fostul presedinte al SAI Muntenia, Petre Pavel Szel.

La AGA din aprilie, actionarii SIF Muntenia au revocat CRA-ul si au ales unul nou, locurile fiind alocate celor sustinuti de omul de afaceri Gheorghe Iaciu si celor preferati de presedintele SIF1 Banat Crisana Dragos Bîlteanu.

Noii reprezentanti ai actionarilor sunt Daniel Pandele, Stefan Gioga, Adrian Andrici, Marcel Gheorghe, Catalin Mancas, Alina Ruxandra Albu (avocat), Aurelian Zaheu (fost inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, pâna în aprilie 2010), Adrian Victor Prodan (avocat), Nicolae Mergeani (avocat), Andrei Diaconescu (partener al casei de consultanta pentru fuziuni si achizitii Capital Partners), Marius Pantea (fost membru CA la SIF Banat-Crisana). Primii cinci au fost propusi de Gheorghe Iaciu atunci când a solicitat revocarea CRA si alegerea unuia nou.

Alina Albu a fost aleasa presedintele CRA, iar Daniel Pandele a fost numit vicepresedinte. Adina Ardeleanu, bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie