Premierul Victor Ponta anunta o noua investitie importanta in Romania din partea unei firme germane

 

Premierul Victor Ponta a anuntat luni seara ca, pâna în toamna, va mai exista o firma germana importanta care va investi în România.

victor ponta5‘Nu fac aceeasi greseala acum sa anunt urmatoarea investitie germana, dar pot sa va spun ca va mai fi una importanta pâna în toamna’, a spus primul-ministru, la Antena 3.

Premierul a precizat ca în cursul zilei de luni a avut o întâlnire la Deutsche Bank, cea mai importanta banca germana, cu un numar semnificativ de investitori germani, carora le-a transmis ca oricine creeaza un loc de munca în România este un prieten al Guvernului de la Bucuresti.

Potrivit lui Ponta, este important ca prin masurile luate de Guvern, prin masurile legislative adoptate de Parlament sa fie consolidata încrederea în România, dar si ideea ca tara noastra are potential economic, este competitiva din punct de vedere al fortei de munca, al pretului energiei, al modului în care se dezvolta infrastructura.

El a raspuns si comentariilor referitoare la faptul ca în delegatia care îl însoteste la Berlin nu sunt si reprezentanti ai unor firme românesti, precizând ca obiectivul sau a fost, în primul rând, atragerea investitiilor în România.

‘A fost cu mine si presedintele Camerei de Comert Româno-Germane, domnul Radu Merica, se afla presedintele EximBank. E o realitate pe care trebuie sa o recunoastem. Avem putine firme românesti capabile sa investeasca direct si sa fie competitive pe piata germana. Nu voi lua niciodata oameni de afaceri doar ca sa ne plimbam prin Europa, ci de fiecare data când va fi vorba de o investitie, de o firma româneasca care are un proiect concret într-una din tarile europene sau din afara o voi sprijini direct’, a precizat Ponta. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie