CJ Prahova a aprobat revocarea din functie a sefei Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din DGASPC Prahova

 

Consiliul Judetean Prahova a aprobat revocarea din functie a sefei Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din DGASPC Prahova medicul Viorica Oniga, arestata preventiv pentru fapte de coruptie, aceasta fiind înlocuita de un medic de la un centru pentru persoane cu handicap din judet.

persoane cu handicap targ de joburiConsilierii judeteni din Prahova au aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, revocarea medicului Viorica Oniga din functia de presedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova, la aproximativ doua saptamâni dupa ce aceasta a fost arestata preventiv pentru fapte de coruptie.

Viorica Oniga a fost înlocuita în functie de Andreea Ileana Dumitrescu, medic de medicina generala, angajat al DGASPC Prahova.

Potrivit CV-ului, Andreea Ileana Dumitrescu este medic din anul 1991, a lucrat ca medic stagiar la Spitalul Judetean Ploiesti, apoi ca medic secundar la Spitalul Clinic Colentina, iar în anul 1995 s-a angajat ca medic la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru persoane adulte cu handicap de la Calinesti, aflat în subordinea DGASPC Prahova, unde a ramas timp de zece ani. Din anul 2005 Andreea Ileana Dumitrescu este medic la Centrul de îngrijire si asistenta pentru persoane adulte cu handicap Mislea, aflat tot în subordinea DGASPC Prahova.

Fostul presedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din DGASPC Prahova Viorica Oniga a fost arestata preventiv în 28 mai, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, în care este acuzata de luare de mita în forma continuata, fals intelectual în forma calificata si continuata si abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit procurorilor, Oniga a primit, în mod repetat, de la Oprea Georgeta si de la alti cinci intermediari (între care inculpatii Gabor Sorin Octavian si Neacsu Georgeta – ambii arestati preventiv în cauza) bani si bunuri în valoare totala de aproximativ 97.200 de lei, pentru ca, în schimb, sa îsi încalce atributiile de serviciu prin aceea ca a încadrat în grad de handicap si a eliberat certificatele medicale aferente pentru 68 de persoane, în conditiile în care acele persoane nu sufereau de bolile mentionate în cuprinsul certificatelor, nu puteau fi încadrate în gradul de handicap stabilit si nu puteau beneficia de facilitatile prevazute de lege.

Cele 68 de persoane identificate pâna la acest moment au primit, pe nedrept, indemnizatii de handicap, bugete complementare personale si indemnizatii de însotitor totalizând 1.146.200 lei, suma ce reprezinta paguba cauzata bugetelor locale din care au fost efectuate platile, potrivit procurorilor.

Viorica Oniga a fost suspendata din functie în 29 mai.

Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din DGASPC Prahova este formata din cinci persoane, respectiv presedintele, care este medic angajat al DGASPC Prahova, si patru membri, între care un medic angajat al Directiei de Sanatate Publica Prahova, un psiholog, un asistent social si un reprezentant desemnat de organizatiile neguvernamentale care desfasoara activitati în beneficiul persoanelor cu handicap. Daciana Ilie, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie