Premierul Victor Ponta se intalneste in Germania cu mari investitori interesati de Romania

 

Premierul Victor Ponta a declarat luni, înaintea sedintei conducerii USL, ca agenda discutiilor din programul vizitei oficiale pe care o face în Germania vizeaza relatiile economice, el precizând ca va avea întâlniri cu mari investitori germani interesati sa investeasca în România.

Victor Ponta7„Partea principala este legata de relatiile economice. Am întâlniri cu mari investitori germani interesati sa investeasca în România. Cred ca e lucrul cel mai important – sa avem locuri de munca, mari firme germane care continua sa investeasca în România. Si, dupa aceasta parte economica, vin relatiile politice la nivel european si regional”, a spus Ponta.

Întrebat despre aderarea la Schengen, în contextul vizitei sale în Germania, premierul a aratat ca deciziile se vor lua la sfârsitul anului.

„Sigur ca e important pentru noi. Însa deciziile se vor lua la sfârsitul anului”, a spus Ponta.

Premierul face, luni si marti, o vizita în Germania, unde se va întâlni cu cancelarul Angela Merkel, scopul declarat fiind, potrivit lui Victor Ponta, o revenire la nivelul anterior a relatiilor bilaterale care au suferit „o perioada de înghet” în urma crizei politice de anul trecut.

„În mod sigur, vizita din Germania are ca scop o revenire a relatiilor bilaterale la un nivel care a existat în anii trecuti si care anul trecut, în 2012, în urma crizei politice din România, a suferit o perioada de înghet, ca sa spun asa. Acesta este scopul principal. Dar daca vorbim de politici publice la nivel national si european, lucrurile sunt într-o continua evolutie si nu sunt divizate în alb si negru, cine-i cu socialistii si cine-i cu crestin-democratii. De altfel, am participat în urma cu câteva saptamâni la un eveniment care, cel putin pentru mine, a fost cel mai spectaculos eveniment politic din cariera mea: 150 de ani de la înfiintarea SPD-ului, la care a fost cancelarul! A fost pentru mine o lectie de politica de nivel înalt extraordinara”, afirma Ponta într-un interviu acordat agentiei Deutsche Welle. Liviu Dadacus, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie