75 de milioane de euro în contul Bechtel anul acesta. Americanii au înain­tat cu doar 300 de metri de autostrada

 

Compania de drumuri a mai platit în 2012 înca 75 de milioane de euro în contul Bech­tel. Americanii au înain­tat cu doar 300 de metri de autostrada în primele sase luni ale acestui an.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR) continua sa vireze plati restante în conturile americanilor de la Bechtel desi lucrarile la singurul tron­son de autostrada pe care acestia îl mai construiesc, Suplacu de Barcau-Bors, au înaintat în ritm de melc în acest an: doar 0,5%. Sau cu alte cuvinte, în pri­me­le sase luni ale acestui an Bechtel a con­struit circa 300 de metri de autostrada.

Acesta este doar un exemplu de cum se scurg banii, desi exista justificari pentru fiecare leu cheltuit, dar în acelasi timp nu si rezultate.

În primul semestru al acestui an Bechtel a încasat de la compania de dru­muri circa 325,7 milioane de lei (75,7 milioane de euro), potrivit unei ana­lize a ZF pe baza informatiilor trans­mise de CNADNR. Este cea mai mare suma platita de institutie catre un constructor în prima jumatate a acestui an.

 Andreea Neferu, ZF.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie