ONT Carpati vinde luni 35% din hotelul Marriott din Bucuresti

 

Participatia de 35% pe care ONT Carpati o detine la hotelul Marriott din Bucuresti va fi vânduta la licitatie pentru 22 de milioane de euro. În aceeasi suma este inclusa si o creanta de 150 de milioane de lei pe care ONT o are la Marriott

hotel marriott bucurestiLichidatorul judiciar al ONT Carpati vinde 35% din participatia pe care firma aflata în faliment o detine la compania care administreaza hotelul de cinci stele Marriott din Bucuresti, casinoul, parcarea si Academia de Sanatate din aceeasi incinta. Pretul de pornire al licitatiei este de 22,3 milioane de euro, exclusiv TVA.

În aceasta suma intra si o creanta pe care ONT Carpati o detine asupra societatii de administrare a Marriott, Societatea Companiilor Hoteliere Grand, în valoare nominala de 150 de milioane de lei(circa 35 de miloane de euro).

Potrivit explicatiilor oferite de un reprezentant al lichidatorului, s-a luat decizia vânzarii la pachet, si la un discount semnificativ, a creantei si a participatiei  în ideea de a face oferta mai atractiva pentru un potential investitor. „Ca actionar semnificativ si detinator a celei mai mari creante la hotel, viitorul investitor va putea avea o pozitie puternica în Adunarea Generala a Actionarilor Marriott”, ne-a declarat reprezentantul lichidatorului.

Lichidatorul, VF Insolventa SPRL, mai vinde si hotelul New Montana de 4 stele din Sinaia pentru 12,13 milioane de euro, celalalt activ pe care îl are ONT Carpati.

Ambele active vor fi scoase la licitatie, la adresa lichidatorului, în data de 10.06.2013, ora 15.30, iar daca nu vor fi adjudecate, vor mai exista doua runde de licitatie în 12 iunie si în 14 iunie. Caietele de sarcini pentru fiecare dintre cele doua active scoase la licitatie costa 5.000 de euro iar garantia de participare este de 2 milioane de euro pentru fiecare activ.

Cel mai mare creditor al ONT Carpati, si proprietar cu 93% din actiuni, este Bank of Cyprus prin vehiculul Gosman Properties. Institutia bancara va fi primul beneficiar din vânzarea celor doua active ale ONT Carpati. Fosta companie de turism a statului a intrat în faliment în luna decembrie a anului trecut.

Societatea Companiilor Hoteliere Grand este detinuta în proprtie de 65% de compania austriaca de constructii STRABAG, sub licenta JW Marriot. Florin Cojocaru, economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie