Noul director de la Raiffeisen Bank International, Karl Sevelda, nu va modifica strategia bancii

 

Raiffeisen Bank International intentioneaza în continuare sa-si majoreze cota de piata în Austria, Rusia, Polonia si România, a declarat vineri Karl Sevelda, noul director general de la RBI, punând capat speculatiilor potrivit carora succesorul lui Herbert Stepic va modifica strategia bancii pentru Europa Centrala si de Est.

Karl SeveldaKarl Sevelda (63 de ani), director general adjunct la RBI înca din 2010, a fost numit începând de vineri în functia de CEO al Raiffeisen Bank International, pozitie care a devenit vacanta în urma demisiei lui Herbert Stepic ca urmare a unor investigatii asupra investitiilor facute de acesta prin intermediul unor conturi offshore. Plecarea brusca a lui Stepic i-a determinat pe unii analisti sa faca speculatii cu privire la posibilitatea unor modificari de strategie sau vânzari de active. Însa atât Karl Sevelda cât si presedintele RBI, Walter Rothensteiner au subliniat vineri ca RBI va continua actuala strategie.

„Capitolul care începe astazi în istoria RBI este un semn de continuitate”, a declarat Rothensteiner. „Într-o organizatie cu 1.000 de manageri independenti vor exista întotdeauna puncte de vedere diferite însa acest lucru nu înseamna o schimbare radicala a strategiei”, a adaugat Rothensteiner.

„Nu vad de ce alegerea mea ar însemna o modificare a strategiei noastre”, a spus Sevelda, adaugând ca predecesorul sau nu a fost singurul responsabil de directia de dezvoltare strategica a bancii.

Potrivit lui Sevelda, RBI va pune în continuare accentul pe cresterea prezentei pe pietele din Austria, Rusia, Polonia, Slovacia, Cehia si România. De asemenea, Sevelda a apreciat ca o vânzare de actiuni este o optiune pentru majorarea capitalului însa acest lucru depinde de conditiile de pe piata.

RBI este detinuta de Raiffeisen Zentralbank, controlata de opt banci regionale Raiffeisen landesbanks, care la rândul lor sunt detinute de sute de banci cooperative locale.

„Karl Sevelda este membru al boardului RBI din 1998 si în consecinta a fost implicat în procesul de luare a deciziilor în ultimii 15 ani. Nu ma astept la nicio modificare în strategia sau cultura bancii’, a declarat analistul Berenberg Bank, Eleni Papoula.

Herbert Stepic este principalul arhitect al extinderii Raiffeisen în Europa Centrala si de Est, unde în prezent grupul austriac este a doua mare banca. În România, Raiffeisen International Bank are 526 de sucursale, 5.393 de angajati si în primele trei luni ale acestui an a înregistrat un profit dupa taxe de 30 de milioane de euro, în crestere cu 118,3% comparativ cu rezultatul de 14 milioane de euro înregistrat în ultimele trei luni ale anului trecut. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie