Oltchim se vinde la licitatie pe 28 septembrie

 

Guvernul a prelungit cu patru zile, pentru 18 septembrie, licitatia pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT).

„Licitatia cu oferta în plic urmata, daca va fi cazul, de negociere sau de licitatie cu strigare dupa regula licitatiei competitive va fi organizata la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie (OPSPI) la 18 septembrie”, a anuntat Oficiul. Termenul stabilit anuntat de Guvern era 14 septembrie.

Saptamâna trecuta, Executivul a decis sa schimbe strategia de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Aactivelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

AVAS a fost mandatata sa vânda creanta asupra Oltchim, iar reprezentantii Ministerului Economiei în AGA Electrica SA sa aprobe vânzarea creantei detinute de Electrica SA asupra Oltchim. Ministerul Economiei va negocia cu OMV Petrom, prin OPSPI, o optiune de cumparare de active ale rafinariei Arpechim, exercitabila de catre investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim.

Curierul National

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie