Sistemul de educatie caracterizat de presedintele Traian Basescu: ineficient, corupt, lipsit de exigenta si cu dascali slab pregatiti

 

Presedintele Traian Basescu a afirmat vineri, la întâlnirea cu sustinatorii sai de pe Facebook, ca sistemul de educatie românesc este ineficient, corupt, lipsit de exigenta, iar majoritatea dascalilor sunt foarte slab pregatiti.

traian basescu 2Traian Basescu a fost întrebat de unul dintre participanti care sunt, în opinia sa, valorile care lipsesc sistemului de educatie românesc.

„Multe valori lipsesc sistemului de educatie românesc. Prima si cea mai importanta este eficienta”, a raspuns sefului statului.

El a aratat ca, în general, foarte multi absolventi au nevoie de cu totul altceva decât ceea ce au învatat în facultate, deoarece „cursurile sunt îmbatrânite”, iar cercetarea universitara nu este deloc convingatoare deloc.

„La noi cursurile sunt extrem de vechi, neaduse la zi, se citeste foarte putin la nivelul dascalilor. Primul lucru e diferenta uriasa între ce se preda în sistemul nostru de educatie, în mod deosebit în universitati, si ce ai nevoie dupa ce termini”, a adaugat Basescu.

În opinia sa, „fundamental gresit” în sistemul de educatie românesc este si „lipsa de exigenta”.

„În goana de a obtine studenti peste numarul de locuri, universitatile de stat au coborât nivelul de exigenta la admitere dincolo de orice limita”, a exemplificat Traian Basescu.

„Un alt lucru care ne lipseste: moralitatea în educatie. (Este – n.r.) coruptie foarte multa de la scoala generala, la liceu si pe urma la universitate”, a continuat seful statului.

Presedintele a sustinut ca o alta mare problema a sistemului de educatie este slaba pregatire profesionala a dascalilor. „O mare problema este… Sigur, nu pentru toti, sunt dascali eminenti (…), dar procentul lor e prea mic. Sunt prea multi dascali slab pregatiti profesional”, a spus Basescu.

El a aratat ca solutia în acest caz este pregatirea permanenta a dascalilor, învatarea continua. Ioana Câmpean, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie