Modificarea si completarea unor acte normative in domeniul privatizarii – HG nr. 321/2013

 

Hotararea Guvernului nr. 321/2013 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul privatizarii a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 327, din 5 iunie 2013.

In temeiul art. 108 din Comonitorul oficial al romanieinstitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. I. – Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare, si a Legii nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 577/2002, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 434 din 21 iunie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 1959, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins: „Art. 1959. –
(1) Institutia publica implicata va publica anuntul de privatizare potrivit prevederilor art. 78. Oferta de privatizare este valabila 360 de zile de la data publicarii anuntului de privatizare. Institutia publica implicata poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de privatizare pentru perioade succesive ce nu pot depasi 180 de zile fiecare si care nu pot insuma mai mult de 360 de zile.”
2. La articolul 19511, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins: „(2) Garantia se depune in una din formele prevazute la art. 33 si se restituie integral tuturor participantilor, cu exceptia investitorului selectat, in termen de doua zile lucratoare de la data incheierii procesului-verbal de licitatie. In cazul investitorului selectat, institutia publica implicata poate permite acestuia sa opteze ca garantia de participare sa constituie varsamant partial al capitalului social subscris de catre investitorul selectat sau ca garantia de participare sa i se restituie in urmatoarele conditii:
a) daca investitorul opteaza ca garantia de participare sa constituie indeplinirea partiala a obligatiei de varsamant a capitalului social subscris de catre acesta, institutia publica implicata executa in acest scop garantia si efectueaza transferul sumei consemnate drept garantie catre societate in termen de maximum 10 zile de la data semnarii contractului de privatizare; sau
b) in cazul in care investitorul selectat nu opteaza ca garantia de participare sa constituie varsamant partial al capitalului social subscris de catre acesta, garantia de participare se restituie investitorului selectat dupa plata integrala de catre acesta a actiunilor subscrise, inclusiv prima de emisiune, dupa caz, in termen de 10 zile de la data platii integrale.”

Art. II. – La articolul 2 din Hotararea Guvernului nr. 761/2012 privind aprobarea Strategiei de privatizare a Companiei Nationale „Posta Romana” – S.A., publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 532 din 31 iulie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa alineatul (4) se introduc doua noi alineate, alineatele (5) si 6), cu urmatorul cuprins: „(5) Termenul de valabilitate a ofertei de privatizare a Companiei Nationale «Posta Romana» – S.A. este pana la data de 30 octombrie 2014, iar termenul-limita de depunere a ofertelor preliminare si neangajante este data de 30 iunie 2014
(6) Termenele prevazute la alin. (5) pot fi prelungite pentru perioade succesive ce nu pot depasi 180 de zile fiecare si care nu pot insuma mai mult de 360 de zile.”

PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA
Contrasemneaza:
Ministrul pentru societatea informationala, Dan Nica
Viceprim-ministru, ministrul finantelor publice, Daniel Chitoiu
Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea
Bucuresti,29 mai 2013.
Nr. 321.
avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie