Silviu Bian, fostul presedinte ANOFM, condamnat la 9 ani de inchisoare

 

Fostul presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, cerea spaga 25.000 de euro pe luna sustin judecatorii Tribunalului Bucuresti în motivarea sentintei prin care a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Bian intentiona sa foloseasca banii la finantarea campaniei electorale pentru un post de senator.

Silviu Bian

Silviu Bian, foto: Puterea.ro

Magistratii descriu în motivare cum functiona reteaua prin care aproximativ 1 milion de lei si 22.000 de euro au ajuns la Silviu Bian de la subordonati care lucrau în cadrul a doua proiecte cu finantare europeana, în valoare fiecare de 5 milioane de lei. În acelasi dosar mai sunt judecati Ristea Cristache, cel care l-a denuntat pe Silbiu Bian la DNA si Ana Maria Tichindelean. Ambii au primit pedepse cu suspendare. Instanta a mai dispus recuperarea banilor primiti ca mita de catre fostul presedinte ANOFM. Dosarul este în prezent la Curtea de Apel Alba Iulia.

Principalele precizari din motivarea Tribunalului Bucuresti:

În perioada decembrie 2010-octombrie 2011, inculpatul Silviu Bian, presedinte al A.N.O.F.M., cu rang de subsecretar de stat, a primit, în transe lunare, în baza unei întelegeri anterioare, prin intermediul inculpatului Ristea Cristache, de la functionarii ce compun echipa de implementare a proiectelor si programelor destinate dezvoltarii resurselor umane, finantate din fonduri ale Uniunii Europene, respectiv PACSPO si ICAR, suma totala de 1.058.500 lei si 22.000 euro, reprezentând o parte din salariile acestora în perioada de referinta, banii fiind pretinsi pentru ca sa vireze procentul de 25% din costul proiectelor, reprezentând cofinantarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulari a activitatii în cadrul proiectelor.

Dorin Timonea, Adevarul

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie