Guvernul pregateste o ordonanta pentru impozitarea salariilor compensatorii cu 85% – Ionel Blanculescu

 

Ionel Blanculescu, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a declarat ca Guvernul intentioneaza sa dea o OUG prin care salariile compensatorii primite de cei care au lucrat în companii de stat sa fie impozitate cu 85%, relateaza sursele de presa.

Ionel Blanculescu 2„Eu am înteles de la primul-ministru ca acest sistem de asa-zis aranjamente compensatorii, sa nu le zic salarii compensatorii, pentru ca au fost create chiar de persoanele respective, vor fi impozitate cu 85%, ceea ce înseamna ca acele aranjamente nu îsi ating scopul”, a spus Blanculescu.

Acesta le-a reprosat parlamentarilor ca nu s-au gândit ce se va întâmpla în cazul sefilor fostelor institutiile care compun Autoritatea de Supraveghere Financiara (CNVM, CSA, CSSPP) si care pot primi salarii compensatorii, desi se regasesc cu functii de conducere si în noua Autoritate.

„Pâna la urma trebuie penalizat un comportament destul de mizer. Acei manageri si-au securizat postul de la stat încât creeaza invidie si celor de la privat, care poate au cifra de afaceri de miliarde pe an, dar nu se bucura de o astfel de iesire în caz de urgenta si cred ca ar trebui sa vedem goliciunea, nemernicia si mizeria spiritului uman pentru unele persoane care se învârt si se situeaza în zona politicului, pentru ca fara politic nu ai acces în aceste zone, si sa vedem ca de fapt o parte dintre noi poarta aceasta amprenta a mizeriei umane. A-ti stabili salarii de 17.000 – 20.000 de euro cu bonusuri de câte 10, 12 ori cu iesiri de câte 500.000 de euro în conditiile în care un profesor, doctor, inginer câstiga 1.500 lei mi se pare ca esti decazut într-atât de mult încât nici nu merita sa mai discutam despre astfel de cazuri pe scena publica”, a declarat consilierul premierului. F.A. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie