UNPR doreste prelungirea interdictiei vânzarii terenurilor agricole pentru nerezidenti cu trei ani

 

UNPR va cere o analiza a Tratatului de Aderare la UE pentru a identifica o modalitate de prelungire, cu cel putin 3 ani, a „interdictiei vânzarii terenurilor agricole pentru cetatenii straini nerezidenti în România’, se arata într-un comunicat al Uniunii, citat de Mediafax.

terenuri agricoleConducerea UNPR a participat, sâmbata, la Piatra Neamt, la reuniunea zonala a Uniunii pe regiunea 1 nord-est.

Alaturi de presedintele UNPR, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, la reuniune au participat Neculai Ontanu, secretarul general, primarul Sectorului 2, Culita Tarâta, seful regiunii 1 nord-est si presedintele Consiliului Judetean Neamt, senatorul Gheorghe Toma, secretar general adjunct, Nicolae Dumitru, secretar general adjunct, deputatul Valeriu Steriu, presedintele comisiei prezidentiale pentru agricultura, senatorul Octavian Bumbu, seful departamentului pentru agricultura din UNPR, senatorul de Bacau Damian Draghici, consilierul prim-ministrului pe problemele romilor, precum si presedintii organizatiilor judetene ale UNPR din regiunea 1 nord-est Catalina Vartic – Suceava, deputatul Gheorghe Emacu – Iasi, Vasile Manole – Bacau, senatorul Serban Mihailescu – Botosani, Deputatul Sergiu Vizitiu – Vaslui si deputatul de Neamt Marian Enache, presedintele departamentului de politica externa al UNPR.

UNPR precizeaza ca au fost discutate „prioritatile actuale” ale formatiunii din agricultura, administratie publica si securitate nationala.

„UNPR, ca o parte a Aliantei de Centru-Stânga din USL, pe care o formeaza cu PSD, sustine masurile de dezvoltare a agriculturii si reafirma sustinerea, în cadrul USL, a ministrului agriculturii Daniel Costantin”, a aratat presedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, citat în comunicat.

„În contextul derularii, în marja lunii iunie, a unor evenimente majore pe agricultura si a vizitei comisarului Dacian Ciolos, UNPR va solicita o analiza riguroasa a Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeana, pentru a identifica o modalitate de prelungire, cu cel putin 3 ani, a interdictiei vânzarii terenurilor agricole pentru cetatenii straini nerezidenti în România. De asemenea, UNPR solicita si sprijina un Pact Politic pe agricultura între toti jucatorii politici actuali, fapt mentionat recent si de comisarul Dacian Ciolos”, se arata în comunicatul UNPR.

Politica agricola comuna va avea, din ianuarie 2014, mecanisme noi de aplicare, mentioneaza UNPR, precizând ca doreste, în cadrul USL, sa le faca cunoscute fermierilor.

„În cadrul întâlnirii s-a subliniat înca o data sprijinul UNPR pentru dezvoltarea fermelor mici, necesitatea încurajarii tinerilor în agricultura si importanta finantarii infrastructurii de irigatii în România. În contextul împlinirii a 10 ani de la lansarea Programului «Cornul si laptele», un program modern, care si-a dovedit eficienta, cei prezenti la reuniune au aratat dorinta UNPR de a fi mentinut acest program, cu atât mai mult cu cât are o contributie semnificativa de absorbtie a fondurilor europene”, se mai arata în comunicat. A.S.bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie