La munte si la mare imobilele nevandute se vor inchiria in sezonul estival

 

Perioada concediilor se aproprie cu pasi repezi, de aceea proprietarii au postat pe internet din timp numeroase oferte tentante pentru cei care doresc sa-si petreaca câteva zile sau chiar luni la munte sau la mare. Oferta de închirieri în regim hotelier este bogata în aceasta perioada, iar preturile fac concurenta serioasa hotelurilor, conform unei analize Imobiliare.net.

Bloc „Închirierea în regim hotelier reprezinta o solutie pentru persoanele care doresc sa faca economii, dar care în acelasi timp vor concedii prelungite. Acest tip de cazare este potrivit si pentru familiile cu copii care doresc sa regaseasca confortul de-acasa. În acest fel chiriasii sezonieri au parte de un pret mic si conditii optime de locuit”, a explicat Alina Petrescu, Marketing Manager Imobiliare.net.
În aceasta perioada oferta de închirieri în regim hotelier în judete precum Brasov si Prahova este destul de generoasa atât din punctul de vedere al numarului, cât si al preturilor. Asadar, proprietarii de la munte ajung sa închirieze o garsoniera mobilata chiar si cu 70 de lei pe noapte în Poiana Brasov, iar pretul poate urca în lunile iulie si august la 75 de lei.
O garsoniera sau un apartament la poalele Tâmpei, în cartierul Racadau, poate fi închiriata în regim hotelier începând cu 79 de lei pe noapte, tariful schimbându-se în functie de numarul de zile pe care doriti sa-l petreceti în aceasta zona, si de perioada în care va alegeti sa va petreceti concediul. Tot la poalele Muntelui Tâmpa o pensiune de trei stele ofera cazare începând cu 83 de lei pe zi pentru o camera dubla.
O alta oferta interesanta este a unui proprietar care vrea sa închirieze o vila cu living si 5 garsoniere  în Zarnesti. Toata casa poate fi închiriata cu suma de 5.400 de lei/luna, dar daca nu se doreste a fi rezervata întreaga vila, atunci se poate închiria si o garsoniera cu 45 de lei pe zi. O oferta generoasa pentru grupuri mari este închiriere unei  vile cu 10 camere duble, în Predeal, unde pot fi cazate 26 de persoane cu suma de 1.000 de lei pe zi.

Pe Litoral, proprietarii forteaza mai mult preturile

Un concediu pe Litoralul românesc este mai scump decât o vacanta la munte, dar si în aceste conditii ofertele în regim hotelier sunt destul de tentante. Cu 70 de lei poate fi închiriata o garsoniera mobilata chiar în orasul Constanta.
Un alt proprietar de pe Litoral ofera spre închiriere în regim hotelier un apartament cu 2 camere, situat în zona Ciresica-Campus Universitatea Ovidius din Constanta. Chiria este de 120 de lei pe zi.
Si în statiunea Mamaia exista oferte interesante. Astfel, un apartament cu 2 camere poate fi închiriat cu 150 de lei pe zi. Pretul variaza între 150 si 400 lei pe zi pentru întreg apartamentul, în functie de perioada si de durata sederii.
Un apartament cu 3 camere poate fi închiriat în regim hotelier începând cu 200 de lei pe zi. Amplasata tot în Constanta, locuinta este complet mobiliata.

Un business profitabil, dar doar în timpul sezonului

Într-un context economic dificil, proprietarii nu au reusit sa-si vânda locuintele la preturile dorite si de aceea ei cauta alternative. Asadar, acestia s-au vazut fortati de împrejurari sa apeleze la alte solutii pentru a-si valorifica bunurile imobiliare, si anume sa le dea spre închiriere. „Daca în Bucuresti închirierea în regim hotelier este un business profitabil, nu se poate spune acelasi lucru si despre Brasov sau Constanta. Nu poti sa faci o afacere din închirierea în regim hotelier a unei locuinte la munte sau la mare deoarece acest business este profitabil doar în sezon. Proprietarii sunt dispusi sa lase din pret numai sa nu tina apartamentul gol”, a mai spus Alina Petrescu. Adrian Ungureanu, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie