Cel de-al doilea anunt pentru privatizarea Oltchim va fi publicat in 3 iunie pe site-ul Ministerului Economiei

 

Luni, 3 iunie, pe site-ul Ministerului Economiei va fi publicat cel de-al doilea anunt pentru privatizarea Oltchim, acesta urmand sa contina o serie de conditii impuse potentialilor ofertanti, dar si avantaje, a anuntat ministrul de resort, Varujan Vosganian.

Oltchim logoPotrivit acestuia, printre conditiile impuse potentialului investitor se numara obligativitatea prezentarii unei scrisori de bonitate, emisa de o banca recunoscuta la nivel international, care sa acopere cel putin 25% din suma care trebuie angajata, ofertantului garantandu-i-se totodata ca nu va prelua activele impreuna cu datoriile combinatului.

“Am decis termenul de negociere si sa realizam o cerere de oferta pentru a tatona asteptarile pietei si sa ne ajute sa realizam o lista scurta a posibililor investitori. Un astfel de investitor ar trebui sa aiba o bonitate care sa fie probata de scrisori de bonitate bancare si de confort si sa acopere cel putin 25% din suma care trebuie angajata

Sa aiba experienta in domeniul chimiei si pertrochimiei si o retea globala in care sa se integreze. Oferta va fi publicata pe site-ul ministerului”, a spus ieri Vosganian.

Oficialul a subliniat ca, in urma licitatiei, “investitorul va prelua numai partea operationala a Oltchim in care se doreste si introducerea platformei de piroliza, datoriile urmand sa ramana partii nefunctionale din Oltchim. “Creditorii nu-si vor recupera toate sumele datorate de Oltchim, se va face o taiere a datoriilor, iar creditorii se vor califica in functie de creanta detinuta”, a completat Vosganian.

In luna martie, unul dintre cei doi administratori judiciari ai Oltchim, Gheorghe Piperea, reprezentantul Rominsolv, preciza ca activele functionale vor fi preluate de o societate nou-infiintata – Oltchim 2 -, iar cele nefunctionale vor ramane la Oltchim 1. Georgiana Matache, infolgal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie