Sebastian Ghita vrea sa investeasca in parcuri eoliene si fotovoltaice

 

Omul de afaceri Sebastian Ghita, cel care a pus bazele grupului Asesoft alaturi de colegul sau de liceu, Iulian Stanciu, si-a vândut toate actiunile de la toate companiile pe care le detinea, mai putin cele de la România TV.

Sebastian Ghita

Sebastian Ghita

Decizia sud-africanilor de la Naspers de a cumpara cel mai mare magazin online de la noi din tara, eMAG, a fost neasteptata pentru unii, însa Sebastian Ghita, 34 ani, care detinea, împreuna cu Iulian Stanciu, magazinul din 2009, a vazut în aceasta tranzactie oportunitatea de a iesi nu numai din actionariatul eMAG, ci din actionariatul tuturor companiilor IT. La numai trei saptamâni de la tranzactia dintre Naspers si eMAG, prin care Ghita iesea din actionariat, Iulian Stanciu a anuntat ca a preluat toate actiunile acestuia din urma de la Flanco si Network One Distribution (cunoscuta anterior sub numele de Asesoft Distribution), devenind unic actionar. Sebastian Ghita renunta astfel la imperiul Asesoft si la toate afacerile din domeniul IT.

A vândut tot

Dar omul de afaceri nu s-a oprit aici; el si-a vândut toate actiunile de la toate companiile pe care le detinea, excluzând televiziunea România TV. Astfel, pe lânga eMAG, Flanco, Network One Distribuition, Asesoft Web, Ghita a vândut companiile Rotherfield Properties (producator de vinuri), Podgoriile Tohani, Corni Eolian (companie din domeniul energiei eoliene) si TeamNet International (furnizor de solutii IT pentru companii). „La TeamNet International purtam de mai multa vreme discutii si am vândut unor investitori financiari si celorlalti actionari, iar podgoriile Tohani le-am vândut acum trei sau patru ani, nu mai tin minte“, declara Ghita, fara sa specifice sume sau sa intre în detalii.
Singura afacere în care mai este prezent omul de afaceri din Ploiesti este televiziunea România TV. Restul afacerilor se afla în diverse stadii de finalizare a tranzactiilor. De ce a ales Sebastian Ghita sa îsi lichideze toate afacerile? „Sosise momentul sa transform actiunile si tot ce am dezvoltat în lichiditati pentru a putea continua alte businessuri, pentru a urmari alte oportunitati. Toate detinerile mele depasesc 100 milioane de euro. Aceasta e valoarea pe care am urmarit-o în toate tranzactiile acestea. Banii am sa îi folosesc în masura în care vor aparea oportunitati deosebite. Nu intentionez sa îi investesc daca nu vad oportunitati“, declara Ghita.

Un domeniu pe care omul de afaceri îl are în vizor, în prezent, este cel energetic. „Daca vor mai aparea oportunitati sa dezvoltam noi parcuri de eoliene, noi parcuri de fotovoltaice sau instalatii pentru gropile de gunoi ca sa putem folosi biogazul, vom profita de ele“, spune Ghita, care a investit la un moment dat si în imobiliare.  Acesta a ridicat un bloc de locuinte în Ploiesti, pe care în prezent le-a închiriat. Prabusirea pietei imobiliare a anulat orice plan în aceasta directie. „Mai am niste spatii, niste cladiri, dar nu ceva semnificativ. Nu voi investi în imobiliare acum, decât daca apar oportunitati“, pretinde Ghita.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie