KPMG Romania si Tuca Zbarcea & Asociatii sustin extinderea procesului de privatizare a Postei Romane

 

Consortiul format din KPMG Romania si Tuca Zbarcea & Asociatii sustine decizia Guvernului Romaniei de a extinde procesul de privatizare a CN Posta Romana SA si isi mentine increderea cu privire la finalizarea cu succes a procesului in conditiile demersurilor realizate pana la acest moment si a semnalelor din piata.

posta romana 1Extinderea procesului confirma investitorilor si partilor interesate ca procesul de privatizare este unul ireversibil.

Aceasta prelungire este in linie cu recomandarile facute de catre consultant, pe baza solicitarilor formulate de catre potentiali investitori. In plus, solutia identificata pentru continuarea privatizarii a fost cresterea atractivitatii Postei Romane, si, in consecinta, obtinerea unui pret mai bun, si nu reducerea criteriilor ce trebuie indeplinite de potentialii investitori.

Se creeaza astfel premisele solutionarii unor aspecte ridicate de catre investitori ca bariere pentru participarea la procesul de privatizare, precum cadrul de reglementare, datoriile istorice, aspecte privind statutul de furnizor de serviciu universal sau contractul colectiv de munca.

Partile interesate realizeaza ca Posta Romana reprezinta o platforma solida cu un mare potential de crestere pentru un investitor ce urmareste sa detina pozitia de lider in sectorul postal din Romania, insa lipsa de claritate pe termen lung a acestor aspecte ridica riscul investitional peste nivelul acceptat.

Compania este bine pozitionata pentru a inregistra in viitor o crestere sustenabila a activitatii si pentru a-si imbunatati performanta actuala, insa efortul financiar privind rambursarea datoriilor fiscale istorice limiteaza acest potential.

Rambursarile lunare restrictioneaza in prezent capacitatea de a efectua noi investitii pentru dezvoltarea activitatilor curente, cum ar fi facilitati de sortare automata, sau dezvoltarea unor domenii noi, precum serviciile financiar bancare sau serviciile de broker de asigurare. Solutia propusa este de a efectua conversia creantelor fiscale in actiuni printr-un exercitiu ce presupune testul creditorului privat si consultari cu reprezentantii Comisiei Europene.

“Consideratiile, cerintele, constrangerile si propunerile investitorilor privind compania Posta Romana si procesul de privatizare al companiei au fost analizate si sunt in curs de solutionare. Prin aceasta extindere se creeaza oportunitatea ca impreuna cu reprezentantii MSI si ai CNPR sa fie finalizate o serie de masuri care sa creasca gradul de atractivitate al companiei, astfel incat este posibil sa apara si alti investitori pe langa cei cu care purtam deja un dialog constant”, declara Razvan Mihai, Executive Partner KPMG in Romania si reprezentantul consortiului de consultanti.

KPMG in Romania este liderul local in domeniul consultantei financiare in fuziuni si achizitii in ultimii trei ani, primind recent distinctia de “Cel mai activ consultant de pe piata de fuziuni si achizitii in 2012” din partea Ziarului Financiar.

Tuca Zbarcea & Asociatii ocupa prima pozitie in ceea ce priveste expertiza in domeniul fuziunilor si achizitiilor in clasamentele tuturor directoarelor juridice internationale, cum ar fi Legal 500, Chambers Europe, IFLR 1000. De asemenea, firma a primit numeroase distinctii locale si internationale pentru implicarea cu succes in procese complexe de privatizare, proiecte de fuziuni si achizitii in valoare de cateva miliarde de euro.

Posta Romana este operatorul postal national si coordoneaza cea mai mare retea nationala de distributie, deservind mai mult de 7.500.000 de adrese de corespondenta si peste 19 milioane de persoane. Reteaua de distributie include, la nivel national, 8 centre de sortare, mai mult de 5.500 de unitati postale si o flota de aproximativ 800 de vehicule. CNPR are aproximativ 31.000 de angajati si a inregistrat o cifra de afaceri neta de 1,206 miliarde RON in anul 2012. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie