Gazele s-ar putea scumpi din nou

 

Gazele s-ar putea scumpi din nou. Nu din cauza calendarului de liberalizare a preturilor, ci la cererea furnizorilor, care vor majorarea tarifelor de distributie. Seful Autoritatii Nationale de Reglementare în domeniul Energiei, Nicolae Havrilet, a venit cu declaratie bulversanta – Nu ar trebui sa ne preocupe cresterea preturilor energiei, ci maximizarea veniturilor românilor.

gazReprezentantii E.ON România cer majorarea cu 10% a tarifului de distributie a gazelor. Daca vor obtine aprobarea Autoritatii Nationale de Reglementare în domeniul Energiei, atunci facturile vor creste, din nou, cu alte 3 procente.

Majorarea s-ar adauga celor deja stabilite de calendarul impus de FMI. De la 1 iulie 2013, consumatorii casnici vor resimti o scumpire a gazelor naturale cu 8%, iar de la 1 octombrie, gazele se vor mai scumpi o data, cu alte 2 procente. Seful ANRE, nu pare sa fie deloc îngrijorat de majorari.

În opinia sefului ANRE, guvernantii ar trebui sa se îngrijeasca mai degraba de cresterea veniturilor populatiei. El noteaza ca preturile mici ale energiei avantajeaza mai ales pe cei cu venituri mari.

Havrilet a adaugat ca pentru ca cetatenii sa aiba venituri mai mari e nevoie de cresterea produsului intern brut si chiar sectorul energetic poate contribui la cresterea PIB-ului.realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie