Ministrul de Externe, Titus Corlatean, asteapta explicatii oficiale, cu privire la declaratia lui Oettinger despre România

 

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, se declara „profund surprins” de remarcile facute de catre comisarul UE al Energiei, germanul Günther Oettinger, cu privire la o serie de state membre UE, inclusiv România, oficialul român adaugând: „Asteptam explicatii oficiale, publice, convingatoare, înainte de a face orice alte comentarii”.

titus corlatean2„Cu privire la declaratiile Comisarului european Günther Oettinger din care a rezultat ca o serie de state membre UE, inclusiv România, ar fi «aproape neguvernabile», ministrul afacerilor externe, TiTitus Corlateandeclara: «Sunt profund surprins de remarcile facute cu privire la România. Asteptam explicatii oficiale, publice, convingatoare, înainte de a face orice alte comentarii»”, se arata într-un comunicat al MAE remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

Comisarul UE al Energiei, germanul Günther Oettinger, si-a exprimat preocuparea ca state precum Italia, România si Bulgaria sunt „neguvernabile”, Guvernul german negând ulterior ca ar putea face o astfel de apreciere privind Italia, fara însa a retracta în privinta României si Bulgariei.

„Ma îngrijoreaza ca tari precum Bulgaria, România si Italia sunt, în mod fundamental, aproape neguvernabile”, a declarat germanul Günther Oettinger, conform publicatiei Bild.

Declaratiile au stârnit un val de nemultumire la Roma, presa italiana solicitând explicatii din partea Guvernului german.

„Nu veti auzi niciodata aprecieri de acest fel referitoare la Italia din partea Guvernului german”, a dat asigurari, potrivit ziarului Il Sole 24 Ore, Steffen Seibert, purtatorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

Presa italiana asteapta ca Oettinger sa revina asupra declaratiilor sau sa demisioneze din functia de comisar UE al Energiei. Cristian Fierbinteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie