Coalitia pentru Mediu din România cere oprirea lucrarilor la microhidrocentralele de langa Transfagarasan

 

ONG-urile care alcatuiesc Coalitia pentru Mediu din România cer oprirea lucrarilor la microhidrocentralele de lânga Transfagarasan, desfasurate fara respectarea legislatiei de mediu.

Transfagarasan

Transfagarasan. Foto: autoblog.nl

Mai multe organizatii de mediu cer autoritatilor oprirea lucrarilor desfasurate în apropierea Transfagarasanului, pe motiv ca aceste lucrari nu respecta legislatia de mediu în vigoare si în plus, afecteaza cursul mai multor râuri.

Ministrul Rovana Plumb a declarat ca va merge, luni, în judetul Arges, pentru a investiga problema indicata de ONG-urile de mediu si va cere efectuarea mai multor controale la microhidrocentralele din Arges, conform Ministerului Mediului si Padurilor.

ONG-urile care alcatuiesc Coalitia pentru Mediu din România au reclamat de mai multe ori ca albiile râurilor de munte Capra, Buda si Otic, din judetul Arges, si odata cu ele habitate naturale protejate prin lege, au fost distruse în schimbul constructiei de microhidrocentrale. Organizatiile Ecopolis si Asociatia Salvati Dunarea si Delta au anuntat ca vor organiza, luni, o actiune de protest în zona râului Capra.

B1.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie