Romtelecom nu mai este liderul telefoniei fixe

 

Romtelecom, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de comunicatii, a înregistrat în premiera începând cu ultimul trimestru din anul 2012 venituri mai mici din businessul sau de baza timp de decenii, telefonia fixa, decât din noua gama de servicii care include serviciile de internet si televiziunea, arata datele grupului elen OTE, actionarul majoritar.

romtelecomDupa ce la finele lunii septembrie 2012 compania raporta în premiera mai multe abonamente la net si TV decât la telefonia fixa, în ultimul trimestru Romtelecom a avut venituri de 70,9 mil. euro din telefonia fixa si de 78,7 mil. euro din celelalte servicii. Tendinta a continuat si în primul trimestru din 2013, când compania a raportat încasari de 69 mil. euro din telefonia fixa si de 76,5 mil. euro din celelalte servicii.

La nivelul anului 2012 Romtelecom a avut venituri de 313,9 mil. euro din telefonia fixa si de 305,7 mil. euro din alte servicii, dar cel mai probabil acesta a fost ultimul an în care compania a avut cele mai mari venituri din telefonia fixa.

La finele anului 2006 Romtelecom avea doar 104.000 de utilizatori pentru serviciile de internet si televiziune, fata de peste 3,4 milioane de abonamente la telefonia fixa. Adrian Seceleanu, zf.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie