Apple castiga 1 miliard de dolari despagubiri in procesul intentat companiei Samsung

 

appleTribunalul american care judeca procesul intentat de Apple companiei Samsung, acuzata ca i-a copiat patentele, a acordat 1,051 miliarde de dolari despagubiri, constatând ca gigantul corean a încalcat unele dintre brevetele Apple, relateaza Reuters. În acelasi timp, au fost respinse drept nefondate acuzatiile Samsung, potrivit carora si Apple ar fi încalcat unele dintre brevetele sale, scrie BBC News.

Juriul a deliberat mai putin de trei zile înainte de a ajunge la verdict în unanimitate, timpul scurt sugerând ca cele noua persoane din completul de judecata au întâmpinat putine dificultati în a concluziona ca Samsung a copiat iPhone si iPad, mai scrie Reuters.

Samsung a anuntat deja ca va ataca „imediat” verdictul. „Este trist ca legea patentului poate fi manipulata astfel încât sa îi oferi unei companii monopol asupra unui dreptunghi cu colturi rotunjite. Verdictul de astazi nu este o victorie pentru Apple, ci o pierdere pentru consumatorii americani. El se va traduce în mai putine optiuni, mai putina inovare si preturi posibil mai mari”, a declarat compania sud-coreeana, potrivit Huffington Post.

Alina Mantis, Gandul

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie