In Romania,la mai mult de jumatate din masinile asigurate CASCO, se platesc daune de catre companiile de asigurari

 

Potrivit reprezentantilor pietei de asigurari, companiile de asigurari platesc daune in Romania pentru peste jumatate din masinile asigurate CASCO, situatie pe care o considera ‘socanta’, motiv pentru care reasiguratorii de calibru din Europa au inceput sa evite piata romaneasca.

cascoO polita CASCO este o asigurare care protejeaza un vehicul de furt sau de eventualele daune pe care acesta le poate suferi, indiferent daca proprietarul este responsabil sau nu de producerea acestora.

Artur Borowinski, vicepresedintele companiei Omniasig din grupul Vienna Insurance Group VIG, unul din cele mai mari din Europa de Centrala si de Est, reunind 50 de companii de profil din regiune, a prezentat miercuri, la un forum de specialitate la Sinaia, date comparative ale grupului VIG care arata ca in Romania frecventa daunelor la asigurarile CASCO depaseste 50% in primele sase luni din 2012, iar in 2011 a fost de 53%, in timp ce in Polonia a fost de 17,7%, in Slovacia 18,4%, iar in Cehia 11,5%.

“Este socant. Acesta este motivul pentru care romanii platesc cele mai mari preturi din Europa Centrala si de Est pentru prima de asigurare CASCO. In Romania prima este de peste doua ori mai mare decat in Cehia”, a spus Borowinski.Georgiana Matache, infolegal.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie