Calin Nistor a primit aviz pozitiv de la CSM, pentru functia de sef adjunct al DNA

 

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, joi, propunerea ministrului Justitiei de numire a lui Nistor Calin în functia de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie.

calin nistorNistor Calin a fost audiat în sedinta de joi a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

„În urma analizarii proiectului de management prezentat, precum si audierii candidatului, în temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, cu unanimitate de voturi, Sectia pentru procurori a decis acordarea avizului pozitiv. Hotarârea Sectiei pentru procurori a CSM va fi motivata si transmisa Ministerului Justitiei în intervalul de timp imediat urmator”, se arata într-un comunicat al CSM transmis joi AGERPRES.

Nistor Calin a fost propus pe 26 aprilie de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, pentru functia de procuror-sef adjunct al DNA.

Potrivit dispozitiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie este numit de presedintele României, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani în functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singura data.

La formularea propunerii a fost avut în vedere faptul ca procurorul Nistor Calin a lucrat neîntrerupt în cadrul DNA începând din anul 2006, dobândind o experienta semnificativa atât în ceea ce priveste urmarirea penala, cât si activitatea manageriala.

”Având în vedere calitatea actuala de procuror-sef al DNA, Nistor Calin cunoaste problematica acestei structuri, astfel încât numirea sa în functie ar fi de natura sa asigure si continuitatea în activitatea Directiei Nationale Anticoruptie”, sustinea în 26 aprilie Ministerul Justitiei. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie