Deutsche Telekom a cumparat operatiunile RCS&RDS din Slovacia

 

Slovak Telekom, o divizie a gigantului german Deutsche Telekom (DT) – proprietar indirect al Romtelecom si Cosmote România, a ajuns la un acord cu compania româneasca RCS&RDS pentru preluarea operatiunilor de cablu si satelit TV ale firmei din Slovacia, potrivit unui anunt al subsidiarei DT.

deutsche telekomDupa mai multe luni de negocieri, am ajuns la un acord pentru preluarea Digi Slovacia, au anuntat reprezentantii Slovak Telekom, fara a oferi detalii în legatura cu valoarea tranzactiei, care are nevoie de acordul autoritatilor de concurenta pentru a fi încheiata. Cele doua parti au ajuns la un acord pe 14 mai, iar Slovak Telekom va prelua 100% din actiunile Digi Slovacia.

Achizitia va întari pozitia Slovak Telecom pe piata de servicii TV. Compania româneasca  are circa 270.000 de clienti pe piata de internet si televiziune prin satelit si cablu din Slovacia.

Slovak Telekom are circa 180.000 de clienti pentru serviciile TV prin fire de cupru, fibra optica si satelit, potrivit publicatiei britanice Broadband TV News. Conform sursei citate, Digi Slovacia va deveni o subsidiara a Slovak Telekom.

ZF a scris în martie, citând surse de pe piata, ca RCS&RDS  îsi negociaza iesirea de pe piata de cablu din Slovacia, pe care avea în urma cu trei ani mai putin de 50.000 de clienti.

Acesta este al doilea exit al RCS&RDS din regiune, dupa vânzarea operatiunilor de televiziune prin satelit din Croatia, catre Vipnet, un operator detinut de grupul Telekom Austria.

RCS&RDS, care a intrat pe piata din Slovacia în anul 2006, ca parte a unui plan agresiv de expansiune regionala, avea la începutul anului 2010, potrivit datelor comunicate oficial de operator, 45.000 de clienti pentru serviciile de cablu. La aceeasi data, compania avea 260.000 de clienti pe piata de servicii de televiziune prin satelit.

Firma româneasca a avut în anii precedenti dispute cu autoritatile locale în legatura cu dezvoltarea infrastructurii aeriene de cablu, potrivit unor relatari din presa locala.

RCS&RDS, companie fondata de antreprenorul român din Oradea Zoltan Teszari, a anuntat la începutul lunii martie ca si-a vândut operatiunile de televiziune prin satelit, cu câteva zeci de mii de clienti, catre Telekom Austria, grup controlat de statul austriac si mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume. Acesta a fost primul exit de pe o piata din regiune al RCS&RDS. Digi TV avea operatiuni în Croatia din noiembrie 2006.

Pe lânga România, RCS&RDS mai era prezenta în cinci tari europene, respectiv Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia si Serbia. În Spania si Italia firma româneasca ofera servicii de telefonie mobila prin retea­ua închiriata de la alti jucatori.

Compania a avut afaceri de 479 mil. euro doar în România în 2011, an la finele caruia nivelul total al datoriilor era de 860 mil. euro.

Actionarul principal al RCS&RDS este omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea.  Adrian Seceleanu, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie