Dacian Ciolos: Noua politica agricola comuna a UE va avea in centrul sau producatorul

 

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, considera ca sansa agriculturii românesti sta în disponibilitatea micilor producatori de a se asocia si a exploata împreuna suprafetele de teren sau ferme de animale mai mari.

Dacian CiolosInvitat în direct la Radio România Actualitati în emisiunea „Matinal”, Dacian Ciolos, a subliniat ca noua politica agricola comuna a UE va avea în centrul sau tocmai producatorul.

„Trebuie sa reconsideram rolul taranului, a fermierului mic mai ales pentru produse proaspete de prima necesitate, sa reconsideram rolul micului agricultor în relatie directa cu consumatorul pentru ca astfel rezolvam si problema aprovizionarii pietei cu produse proaspete românesti, locale, dar si problema veniturilor pentru micii producatori care altfel nu pot sa se descurce.

„Raspunsul meu este tot timpul acelasi, organizati-va, elaborati-va o abordare pe termen mediu foarte clara, informati-va vizavi de oportunitatile pe care le aveti si o sa constatati ca pe an ce trece oportunitatile pentru formele asociative, pentru organizatii vor fi din ce în ce mai mari decât oportunitatile pentru activitati individuale si în momentul în care sunteti organizati si stiti ce vreti mai devreme sau mai târziu veti fi ascultati pentru ca asa se întâmpla în mod obiectiv în toata UE în agricultura.

„Toate statele membre ale UE care au agricultura cu greutate si care conteaza în economia nationala sau economia europeana au agricultori organizati, practic, fara exceptie”, a afirmat la Radio România Actualitati Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos. Andra Gherega,romania-actualitati.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie