Disputa juridica pe tema genei defectuoase, identificata în organismul Angelinei Jolie

 

Gena defectuoasa identificata si în organismul actritei Angelina Jolie, din cauza careia artista a suferit o dubla mastectomie, pentru a preveni un risc foarte mare de cancer, face obiectul unei dispute juridice intense în Statele Unite, unde o companie de biotehnologie îi revendica proprietatea.

angelina jolieDezvaluirile facute marti în The New York Times de celebra actrita americana nu ar trebui sa influenteze Curtea Suprema din Statele Unite, însa aceasta trebuie sa se pronunte luna viitoare în litigiul care opune compania Myriad Genetics mai multor organizatii de medici, pacienti si aparatori ai libertatilor individuale, care refuza ca genele sa poata sa fie brevetate, informeaza sudouest.fr.

Tribunalul de apel a autorizat, în august 2012, compania Myriad Genetics sa breveteze genele “izolate” BRCA1 si BRCA2, care se regasesc în majoritatea formelor ereditare de cancer ovarian si cancer mamar.

Myriad Genetics a depus deja noua brevete pentru cele doua gene, pe care aceasta companie le-a izolat în anii 1990, facând din aceasta reusita medicala un drept exclusiv de organizare a programelor de cercetare asupra acestor gene. Irina Rîmaru, juridice.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie