Rovinieta eliminata pentru drumurile cu gropi – propunere

 

Pentru drumurile cu gropi, soferii nu ar trebui sa plateasca rovinieta. Asta crede senatorul PDL Gavrila Ghilea, care nu mai doreste ca românii sa plateasca bani statului daca circula pe drumuri proaste. Cei mai avantajati de o astfel de lege ar fi moldovenii, dar si cei care folosesc autostrada spre mare, transmite România TV.

gropiÎn cazul în care aceasta initiativa ar fi aprobata de Parlament, soferii ar circula gratuit pe drumul Botosani-Suceava, care, potrivit ministrului pentru marile proiecte de infrastructura, Dan Sova, detine recordul la numarul de gropi în asfalt.

O alta portiune de drum public cu probleme este tronsonul Deva-Oradea, în timp ce 32 de kilometri din autostrada A3, Bucuresti- Constanta nu sunt înca reparati.

Practic, în acest moment, nu exista fonduri dedicate reparatiilor decât pentru 5% din drumurile publice. Respectiva initiativa ar aduce, asadar, o mare economie soferilor. În acest an, pretul vignetei este de 120 de lei pentru majoritatea autoturismelor, dar poate ajunge la 5000 de lei în cazul TIR-urilor si masinilor de transport marfa.rtv.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie