Mercedes-Benz a lansat noua clasa S, mai prietenoasa cu mediul

 

Mercedes-Benz a pregatit o lansare fastuoasa pentru port-drapelul marcii. Clasa S, prezentata presei aseara, va ajunge pe piata în iulie si, în Germania, va avea un pret de baza de 79.790 euro cu toate taxele incluse.

mercedes clasa s poluare micaConform prezentarii oficialilor grupului Daimler, noul Mercedes-Benz Clasa S este cu 100 kg mai usor decât generatia anterioara iar cea mai „verde” varianta emite mai putin CO2 decât miucl smart ForTwo. De asemenea, vârful de gama al marcii premium germane are în dotare nu mai putin de sase „ochi” (camere video) si sase „urechi” (senzori) gratie carora masina ar putea, teoretic, sa se deplaseze fara sofer cu conditia sa nu depaseasca 60 km/h. „Asta poate suna ca o referire la Frankenstein însa masina noatra arata mult mai bine”, a declarat sugubat Dieter Zetsche, CEO-ul marcii.

Clasa S a fost întotdeauna cel mai tehnologizat model Mercedes-Benz, servind ca vehicul-test pentru sisteme de ultima ora care au ajuns apoi si în dotarea altor vehicule ale marcii. De exemplu, varianta aparuta pe piata în 1978 a fost prima din lume care avea în dotare ABS. Modelul prezentat acum este si el un pionier în privinta tehnologiei. Sistemul Intelligent Drive (6D), are „ochi” si „urechi” care acopera tot ce se petrece în jurul masinii. Gratie acestora, Clasa S „vede” si „simte” atât modificarile suprafetei de rulare cât si miscarea obiectelor înconjuratoare adaptând suspensia, directia si alte componente astfel încât soferul sa fie cât mai putin solicitat în timpul deplasarii.

Tot la capitolul tehnologie de ultima ora trebuie inclusa si gama de propulsoare. În cadrul acesteia va fi inclus un plug-in hybrid (S500) care va afisa un consum mixt de doar 3l/ 100km si va avea emisii de CO2 de cel mult 75 g/km. Pentru comparatie, un smart ForTwo diesel elibereaza în atmosfera 86 g Co2/km.

Oficialii marcii spera ca designul elegant si atractiv, completat de o gama de motoare extrem de performanta si de sisteme de comanda, control si confort de ultima generatie vor asigura noului Mercedes-Benz Clasa S mentinerea pozitiei de lider în segmentul de lux al pietei, loc detinut dupa spusele lui Zetsche în fiecare dintre ultimii opt ani. Gratie acestui model dar si altor vehicule complet noi sau redesenate, Daimler considera ca va putea reveni pe prima pozitie în clasamentul marcilor premium cel mai târziu în 2020. Asta dupa ce, în 2005, marca germana a pierdut fotoliul de lider în favoarea conationalilor de la BMW, iar în 2011, Audi a împins Mercedes-Benz pe locul al treilea.Robert Stan, capital.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie