Autoritatile din turism cer Ministerului Educatiei ca elevii sa intre mai repede in vacanta de vara. Vezi de ce

 

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii cere încheierea anului scolar la 1 iunie „macar pentru clasele I-VIII”, masura care ar permite familiilor cu copii sa beneficieze de tarife reduse pe litoral.

copii la mare„Operatorii din turism reprezinta contribuabili la bugetul de stat care doresc sa-si îmbunatateasca aportul la produsul intern brut, dar micsorarea vacantelor de vara si cresterea anului scolar aduce o scadere a numarului de zile pe care elevii si le pot petrece în statiunile turistice, depasindu-se si perioada în care acestia pot beneficia de tarife reduse. Este cunoscut faptul ca turistii cu familie vin pe litoral dupa ce copiii intra în vacanta, si tocmai de aceea propunem demararea unei colaborari între Ministerul Educatiei Nationale si autoritatile din turism pentru stabilirea unei strategii a programului de învatamânt care sa tina seama si de programul de vacanta al elevilor din perspectiva ofertei turistice”, a explicat presedintele FPTS, Dan Matei Agathon, conform Mediafax.

FPTS considera ca initiativa Guvernului referitoare la ieftinirea transportului CFR spre litoral este salutara, dar ea trebuie coroborata si cu alte masuri care sa faca posibil un aflux ridicat al turistilor cu familii spre litoral în perioada pâna la 15 iunie.

Vacanta de vara a elevilor începe în acest an la 22 iunie si se încheie în 15 septembrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Exceptie fac elevii de clasa a VIII-a, care vor încheia cursurile la 14 iunie, precum si cei din clasele terminale ale învatamântului liceal, care vor intra în vacanta la 1 iunie.jurnalul.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Oana Dinca spune:

    Foarte buna ideea!Felicitari celor care se gandesc la noi,si la copiii nostrii.Este foarte bine,daca s-ar aproba,deoarece foarte multe familii cu copii ar putea merge pe litoral si profita de preturile reduse.sa va ajute Dumnezeu!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie