Judecatoarea Viorica Dinu vrea sa demisioneze din magistratura

 

Judecatoarea Viorica Dinu, arestata preventiv pentru luare de mita si trafic de influenta, vrea sa demisioneze din magistratura, Consiliul Superior al Magistraturii urmând sa ia act miercuri de cererea acesteia.

demisieJudecatoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti, arestata preventiv pentru de luare de mita si trafic de influenta în solutionarea mai multor dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din functie prin demisie.

Plenului Consiliului Superior al Magistraturii va discuta miercuri cererea de demisie a judecatoarei Viorica Dinu.

În 14 martie, Sectia pentru procurori a CSM a dispus suspendarea din functie a judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie, care le cerceteaza pentru trafic de influenta si luare de mita.

Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu sunt în arest preventiv din 15 martie, fiind suspectate ca ar fi luat mita pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nutu, fost Staicu, si pentru a interveni si în alte dosare. Viorica Dinu este cercetata pentru patru infractiuni de trafic de influenta, din care una în forma continuata, si luare de mita, iar Antonela Costache este acuzata de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, luare de mita si trafic de influenta, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.

Alaturi de judecatoarele Dinu si Costache au fost arestati Marian Stancu, fratele lui Dinel Nutu, avocatii Ileana Raducan, Daniel Costel Petre, precum si Marian Vasile, Angela Cîrlan, Marius Neagu si Ionela Carmen Dancuta, pentru dare de mita sau cumparare de influenta. În acelasi dosar sunt cercetati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, si Daniela Petre, sotia avocatului Daniel Costel Petre, potrivit DNA.

Pe ordinea de zi a sedintei Plenului CSM se afla si cererea de eliberare din functie prin demisie a procurorului Catalin Dumitru Vlad, de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, trimis în judecata pe 18 aprilie, pentru fapte de coruptie.

Potrivit DNA, procurorul Dumitru Vlad, care lucra la Parchetul Tribunalului Bucuresti la data comiterii faptelor, a acceptat de la primarul din Jilava Adrian Mladin un teren de 1.000 de metri patrati, acesta fiindu-i oferit pentru a solutiona favorabil un dosar penal constituit ca urmare a unei plângeri formulate de edil. Pentru a ascunde adevarata provenienta a acestui terenului, procurorul s-a folosit de mama sa, Vlad (Radulescu) Niculina, care a semnat contractul de vânzare-cumparare.

În acelasi dosar cu Dumitru Vlad au fost trimisi în judecata fostul prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Cornetu Tomita Neagu, sotia magistratului, Olimpia Neagu, ofiter specialist din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, avocatul Adrian Richartt Zamfirachi, de la Baroul Bucuresti, suspendat din functie, si Ovidiu Szasz.

Potrivit DNA, în perioada 2009-2010, Tomita Neagu, în calitate de prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Cornetu, cu complicitatea sotiei sale, a avocatului Zamfirachi si a lui Szasz, a primit de la primarul Adrian Mladin (denuntator în dosar), cu titlu de mita mai multe bunuri, pentru a fi solutionate dosarele penale aflate în lucru la unitatea de parchet pe care o conducea, în care denuntatorul era cercetat în calitate de primar sau cauze constituite ca urmare a sesizarilor formulate de edil.

Tomita Neagu si sotia sa ar fi primit sau ar fi acceptat sa primeasca de la Mladin un teren intravilan de o mie de metri patrati, un sejur de aproape 3.300 de euro la Beverly Hills si un televizor de 8.300 de lei. Un alt teren, învecinat cu cel primit de sotii Neagu si cu aceeasi suprafata, a revenit avocatului Zamfirachi, au precizat procurorii DNA.Catalina Cocolos, mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie