Noul proiect al Primariei Capitalei: Fatadele imobilelor vor fi curatate de aparatele de aer conditionat si antenele TV

 

Primaria Capitalei vrea sa interzica montarea aparatelor de aer conditionat si a antenelor prin satelit pe fatadele imobilelor. Potrivit unui nou proiect aflat în dezbatere publica, toate cablurile pentru electricitate si comunicatii ar putea fi îngropate. În plus, se doreste rezolvarea problemei culorilor în care sunt zugravite cladirile.

bloc fatada aer conditionat, antene tv„Se interzice montarea aparatelor de aer conditionat pe fatadele catre strada”, se arata în proiectul postat pe site-ul Primariei Capitalei.

Potrivit aceluiasi document, toate cablurile pentru electricitate si comunicatii trebuie îngropate. De asemenea e stabilit si un cod de culori pentru cladirile din Bucuresti. Ele vor putea fi vopsite în culori deschise ca alb, galben, gri, bej, însa cromatica va trebui aprobata de catre arhitectul sef al Capitalei.

„Se vor utiliza culori predominant deschise si neutre din urmatoarele categorii: alb, galben, gri, bej. Acestea vor fi stabilite  prin autorizatia de constructie sau prin avizul tehnic prealabil al arhitectului sef”, se mai arata în proiect.

Potrivit documentului, „toate noile bransamente pentru electricitate si telecomunicatii vor fi realizate îngropat, daca legislatia nu prevede altfel”.

Nici antenele TV n-au fost uitate. „Se interzice dispunerea antelor TV  – satelit în locuri vizibile din circulatiile publice si se recomanda evitarea dispunerii vizibile a cablurilor”, se mai arata în proiect. jurnalul.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie