Organizarea activitatii practicienilor in insolventa – modificari legislatie

 

In Monitorul Oficial nr. 257 din 9 mai 2013 a fost publicata Legea nr. 149/2013 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 23/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 90/2008 privind auditul statutar al situatiilor financiare anuale si al situatiilor financiare anuale consolidate si a Ordonantei Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati si pentru modificarea altor acte normative.

fisc inspectieIn cadrul actului normativ se arata:

Persoanele fizice si juridice care au calitatea de expert contabil pot efectua activitatile de audit financiar, consultanta fiscala si evaluare numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de auditor financiar, consultant fiscal sau evaluator autorizat, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective.

Consultantii fiscali si societatile de consultanta fiscala pot desfasura, pe langa activitatea de consultanta fiscala, si activitati de:

expertiza contabila si audit financiar. Persoanele fizice si juridice care au calitatea de consultant fiscal pot efectua activitatile de expertiza contabila si audit financiar numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de expert contabil sau auditor financiar, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective;
instruire si perfectionare in domeniul fiscal.

Exercitarea profesiei de practician in insolventa este incompatibila cu calitatea de avocat, expert contabil, evaluator, auditor financiar, arbitru, mediator ori expert tehnic judiciar, care lucreaza in interiorul profesiei.

Persoanele fizice si juridice care au calitatea de practician in insolventa pot efectua activitatile de expertiza contabila, evaluare si audit financiar numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de expert contabil, evaluator sau auditor financiar, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective. Georgiana Matache, infolegal.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie