Redresarea si falimentul societatilor de asigurare – reglementari

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 260 din data de 9 mai 2013 a fost publicata Legea nr. 139/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 503/2004 privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare.

FalimentLegea nr. 503/2004 reglementeaza procedura redresarii financiare a societatilor de asigurare, procedura falimentului, precum si dizolvarea si lichidarea voluntara a acestora.

Procedurile privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare instituite prin lege se aplica asiguratorilor si/sau reasiguratorilor, dar nu se aplica sucursalei unei societati de asigurare sau a unei societati mutuale dintr-un stat membru, care a primit o autorizatie de la autoritatea competenta a statului membru de origine.

De asemenea, legea nu se aplica intermediarilor in asigurari, acestia fiind supusi reglementarilor dreptului comun in materie de reorganizare judiciara si de faliment cuprinse in Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

Noua lege introduce prevederi de ordin tehnic specific activitatii de asigurare, in vederea asigurarii premiselor necesare pentru o buna functionare a mecanismelor instituite de Legea nr. 503/2004.juridice.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie