O investitie italiana în valoare de 1,5 milioane de euro a fost inaugurata în Parcul industrial HIT din Bacau

 

O investitie în valoare de 1,5 milioane de euro, specializata în fabricarea de componente mecatronice pentru importante firme auto din Europa, (BMW, Renault, FIAT, PSA, DAF, Iveco, TRW, KSS9 a fost inaugurata, sâmbata, întruna din halele de productie din Parcul industrial HIT din Hemeiusi Bacau, de catre firma italiana Vimercati SPA.

investitieLa festivitatea ce a marcat debutul noului spatiu industrial au fost prezenti parlamentari bacauani, autoritati judetene si locale, specialisti italieni si români în domeniul tehnologiei auto, reprezentanti ai unor firme beneficiare a produselor ce se vor realiza la Bacau, oameni de afaceri.

‘Este o realizare de excelenta nu numai pentru ca noua unitatea de productie dispune, pe o suprafata de 2.500 mp, de o dotare de vârf în domeniu, dar si în ceea ce priveste timpul de implementare a proiectului, acesta fiind, iata, finalizat în doar patru luni prin conlucrarea eficienta între autoritati, constructori, montori si personalul angajat”, a declarat, pentru AGERPRES, Aldo Vimercati, proprietarul firmei italiene.

Potrivit acestuia, noua unitate de fabricatie ‘va permite, în cel mai scurt timp, noi dezvoltari ale activitatii de productie, prin instalarea si a altor doua linii de asamblare si, implicit, crearea de noi locuri de munca”.

Punerea în functiune are loc în chiar ziua în care se aniverseaza cinci ani de prezenta a companiei ,,Vimercati SPA” pe platforma HIT Hemeiusi Bacau.

Valoarea financiara a investitiilor realizate în acest interval de timp s-a ridicat la 3 milioane de euro, cifra de afaceri a crescut de 50 de ori si s-au creat 186 de noi locuri de munca.

Tot personalul, marea lui majoritate din comuna Hemeiusi, a fost calificat ori recalificat, în chiar perioada de implementare a proiectului, de ingineri europeni, oamenii angajati, peste 80 la suta tineri sub 35 de ani, dovedind, asa cum afirma patronul italian ‘abilitate, receptivitate si responsabilitate’.

Aceste atribute îl determina pe Aldo Vimercati sa declare ca va continua sa dezvolte afacerea începuta la Bacau ‘în special pentru calitatea oamenilor si receptivitatea autoritatilor locale’.

‘Acum convis ca nu am gresit alegând Bacaul, aici existând un potential pe care ar trebui sa-l identifice si sa-l valorifice mai multi investitori”, a spus la inaugurarea noii unitati de productie proprietarul italian.

Vimercati SPA este o companie italiana independenta, având drept obiect de activitate proiectarea, industrializarea si productia de componente electromecanice si electronice, comutatoare, module si ansambluri mecatronice, dar si dispozitive integrate pentru industria auto.

‘Compania este un producator cu o înalta specializare si o tehnologie avansata, extrem de flexibil, cu o mare experienta în sectorul auto, în care activeaza de 60 de ani. Excelenta în calitatea si fiabilitatea produselor si serviciilor oferite constituie temelia reputatiei companiei, care se bazeaza pe relatiile de colaborare pe termen lung dezvoltate cu producatori de renume din industria auto”, a explicat pentru AGERPRES, Constantin Huma, managerul ‘Vimercati East Europa’, numele sub care functioneaza firma italiana în Bacau.

Vimercati SPA fost certificata conform standardelor ISO 9001/2008 (privind sistemul de management al calitatii), ISO TS 16949/2009 (conform standardelor de calitate cerute de piata auto) si ISO 14001/2005 (privind sistemul de management al mediului).

Parcul industrial de înalta tehnologie/ HIT Park/ Hemeiusi Bacau, în spatiile caruia îsi desfasoara activitatea firma italiana, este primul obiectiv finalizat în judetul Bacau din fonduri ale Uniunii Europene, în urma opt ani.

‘Aportul HIT Park nu înseamna doar posibilitatea de implicare profesionala în Bacau a specialistilor având înalta calificare, multi reveniti în locurile natale dupa finalizarea studiilor, dar si crearea pâna în prezent a mai bine de 500 de noi locuri de munca bine platite, dintre care circa 60 la suta sunt ocupate de tineri pâna în 30 de ani”, a declarat, pentru AGERPRES, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, institutie ce se constituie în actionarul majoritar al HIT Park.

Adrian Iordache, managerul general al acestui parc industrial de înalta tehnologie a afirmat, la rândul sau, ca ‘Bacaul devine din ce în ce mai atractiv pentru oamenii de afaceri seriosi, care doresc sa investeasca pe termen lung”, deoarece ‘autoritatile îsi respecta angajamentele’, iar HIT Park ofera ‘conditii la cheie si rentabile financiar’ pentru cine vrea sa produca înalta tehnologie.

Potrivit acestuia, cererile existente determina multiplicarea spatiilor de productie cu înca 30.000 mp.agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie