Un centru de expertiza în sectorul reformelor si celor mai bune practici, va fi creeat la Bucuresti
Autoritatile române si Banca Mondiala /BM/ au discutat si agreat, cu prilejul vizitei în România a presedintelui BM, Jim Yong Kim, crearea unui centru de expertiza (Knowledge Hub) la Bucuresti, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice /MFP/ remis vineri AGERPRES.
Centrul de expertiza are ca obiectiv facilitarea transferului de expertiza în sectorul reformelor si celor mai bune practici în România si alte tari din regiune.
De asemenea, cele doua parti au discutat si agreat înfiintarea în cadrul Cancelariei Primului-ministru a unei unitati de implementare a politicilor publice care sa constituie un model de coordonare si monitorizare a programelor guvernamentale prioritare, pentru ca acestea sa produca rezultatele asteptate.
Joi, 9 mai, a avut loc o reuniune de lucru la nivel înalt cu reprezentantii Bancii Mondiale, moderata de Daniel Chitoiu, viceprim-ministru, ministrul finantelor publice, în calitate de guvernator pentru România în cadrul grupului Bancii Mondiale. Reuniunea a fost prilejuita de vizita în România a domnului Jim Yong Kim, presedintele Bancii Mondiale, vizita care vine în recunoasterea importantei relatiei dintre Banca si România, un client sofisticat al Bancii si un actionar activ.
‘Reuniunea a prilejuit un schimb sustinut de opinii privind importanta procesului de consolidare fiscala pentru asigurarea stabilitatii economice, situatia economica actuala a României si potentiale arii prioritare de actiune pentru activitatea grupului Bancii Mondiale în România, din perspectiva strategiei de dezvoltare pe termen mediu si lung si a angajamentelor pe care tara noastra si le-a asumat în calitate de stat membru al Uniunii Europene’, se spune în comunicatul MFP.
Autoritatile române au reiterat angajamentul de continuare a reformelor în domeniul administratiei fiscale pentru îmbunatatirea conformarii voluntare, combaterea ferma a evaziunii fiscale si cresterea eficientei colectarii, în domeniul cresterii absorbtiei fondurilor de coeziune si structurale, prin asistenta tehnica furnizata de Banca în special pentru pregatirea urmatoarei perioade de programarea financiara, îmbunatatirea managementului cheltuielilor si prioritizarea investitiilor publice, continuarea si intensificarea reformelor în domeniul sanatatii, accelerarea reformelor sistemului educational si de cercetare universitara din România. agerpres.ro.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!