Numarul inmatricularilor de vehicule pe primul trimestru in crestere cu 30%

 

Înmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat o crestere cu 30%, în trimestrul unu din 2013, fata de trimestrul unu 2012, iar înmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au crescut cu 6,1%, a anuntat, vineri, Institutul National de Statistica (INS).

inmatriculari masini noiÎn trimestrul I 2013, comparativ cu trimestrul similar din anul 2012, la categoria autoturisme s-a înregistrat o crestere cu 29,8% si de 29%, la categoria autobuze si microbuze. La categoria mopede si motociclete s-a înregistrat o crestere de 39,9%, fata de trimestrul unu din 2012.

Potrivit datelor INS, la înmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai mare crestere, de 9,4% s-a înregistrat la categoria remorci si semiremorci.

Comparativ cu trimestrul patru din 2012, înmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 9,9%, în trimestrul unu din 2013, iar înmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut cu 4,2%.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie