Google introduce un serviciu cu plata

 

Google pregăteşte un serviciu pe bază de abonament pentru unele dintre canalele video ale platformei online de videoclipuri YouTube, în scopul finanţării unei game mai largi de conţinut şi adăugarea unei a doua surse de venituri, relatează Financial Times, potrivit Mediafax.

google1Măsura ar putea fi anunţată cel mai devreme în această săptămână şi s-ar putea aplica pentru până la 50 de canale YouTube.

YouTube a precizat pentru Financial Times că nu are nimic de anunţat în privinţa abonamentelor la canalele video, dar că vrea să creeze o platformă pe bază de abonament care ar putea aduce mai mult conţinut pe YouTube.

Între partenerii YouTube se numără Howcast, World Wrestling Entertainment, The Onion and Machinima şi nu este clar care canale s-au înscris pentru noul serviciu.

Canalele de televizune prin cablu şi satelit sunt interesate de serviciul pe bază de abonament al YouTube pentru a obţine venituri din show-uri mai vechi şi programe noi, a spus o sursă.

YouTube, care a depăşit un miliard de utilizatori pe lună, a propus deja in 2011 o serie de canale tematice gratuite, o modalitate de a pregăti terenul pentru crearea canalelor pe baza de abonament.

Platforma online a fost înfiinţată în 2005 de trei foşti angajaţi ai PayPal, iar în noiembrie 2006 a fost cumpărată de Google.Vali Deaconescu, incomemagazine.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie