Gabriel Carlig: Mergem în continuare pe o crestere a afacerilor

 

Producatorul Jolidon, controlat de omul de afaceri Gabriel Cârlig, estimeaza ca va reveni pe profit în acest an, dupa trei ani de pierderi, si mizeaza pe un avans cu 15% al cifrei de afaceri fata de anul trecut, când a avut un business de 90 mil. lei (circa 21 mil. euro).

În primul semestru al acestui an afacerile companiei s-au situat pe un trend ascendent. Mergem în continuare pe o crestere a afacerilor cu 15% fata de anul trecut, în conditiile în care ne-am extins activitatea pe noi piete si am consolidat colaborarile existente”, a declarat Cârlig pentru ZF Transilvania.

Evolutia înregistrata în prezent de producatorul clujean de textile se datoreaza politicii de rentabilizare a businessului, care a constat în reduceri de costuri, închiderea tuturor magazinelor neperformante, relocarea unor magazine, dar si deschiderea în acelasi timp a unor unitati în spatii mai bine pozitionate, unde chiria era mai mica.

Anul trecut, Jolidon a renuntat la magazinele detinute în afara tarii si a decis sa apeleze la distribuitori pentru vânzarea produselor pe pietele externe. Pe piata locala, numarul de magazine Jolidon se mentine în continuare la nivelul de 87 de unitati. În prezent grupul Jolidon numara aproximativ 2.000 de angajati, planurile companiei fiind de a mai recruta înca 100 de persoane, începând din toamna acestui an.

Laurentiu Cotu, ZF.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie